ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ληστεύει τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ



4 Νοεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ληστεύει τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ

Με επιστολή τους από 2.11.2016, το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ ζητούν την επιστροφή κεφαλαίου από κέρδη προηγούμενων ετών, περιόδου 2012 έως 2015, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ την ώρα που όπως είναι γνωστό όλα τα προηγούμενα έτη, η ΕΥΔΑΠ διένεμε τα υψηλότερα μερίσματα.  Ενδεικτικά για την οικονομική χρήση του 2015 η ΕΥΔΑΠ διένειμε στους μετόχους το ποσό των 33 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 76% των κερδών της .
Όλα αυτά έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Εταιρεία, την ώρα που οι οφειλές τρίτων έχουν εκτοξευθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ.
Εφόσον τελικά δοθούν αυτά τα χρήματα οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας και για τους πολίτες.
Πρόκειται για χρήματα που θα λείψουν από το αναγκαίο επενδυτικό πρόγραμμα των 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να η ΕΥΔΑΠ να εκσυγχρονίσει και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που εξυπηρετεί τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.
Η υφιστάμενη κοινωνική πολιτική της ΕΥΔΑΠ, η επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου που σήμερα ελάχιστοι δικαιούνται, οι εκπτώσεις και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανέργους, τους άπορους, τους υπερήλικες, τους πολύτεκνους και τους φτωχοποιημένους πολίτες, θα πάψει πλέον να υφίσταται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρπάζει τα χρήματα που προορίζονταν για αυτούς τους συνανθρώπους μας και τα χαρίζει στους μεγαλομετόχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες υλοποιώντας έτσι λέξη προς λέξη το μνημόνιο. Αμέσως μετά την επιστροφή κεφαλαίου ακολουθεί η πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ και η εκχώρηση του management που εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας μέσω του Υπερταμείου. 
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι που συνέβαλαν τα μέγιστα στην υψηλή μέχρι σήμερα κερδοφορία της Εταιρείας, δεν έχουν να λαμβάνουν τίποτα παρά μόνον εξοντωτικές μειώσεις των μισθών τους  και άγρια φορολόγηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Εκπρόσωπός μας στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα καθώς οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και την Εταιρεία.

Για το ΔΣ της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ


Ο Πρόεδρος

Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Κιόσης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου