ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ύποπτο γιατί η κυβέρνηση, στήνει άλλη μια φορά, τσίρκο με θεάματα για να σκεπάσει, χωρίς πολλά πολλά, τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΛΠ) και τον σίφουνα με τα εργατικά που έρχονται και θα κάνουν τη Βουλγαρία και (σύντομα) τα Σκόπια να φαντάζουν "εργατικός παράδεισος” μπροστά στην Ελλάδα.

Το 2017 στη Βουλγαρία θα λένε εμείς δεν δεχόμαστε μισθούς Ελλάδος. Οι απολύσεις θα γίνονται με την ημέρα και όχι με τον χρόνο... Απεργία θα επιτρέπεται μόνο σε συνταξιούχους.... Οι άνεργοι θα μειωθούν κατά 100.000 γιατί θα έχουμε 150.000 μετανάστες και νέους συνταξιούχους... Εμείς όμως θα μάθουμε τα άπλυτα της πολιτικής... Πάρτε θέσεις και τσιπς... μπροστά στις τηλεοράσεις.

Κατάλαβε κανείς από τη συζήτηση στη Βουλή τι παιδεία και τι σχολεία θα έχουμε, ας πούμε, το 2020; Κατάλαβε κανείς από τα ξεφωνητά στην Βουλή τι θα γίνει στα Πανεπιστήμια και (κυρίως) με τα Πανεπιστήμια... πριν τις εκλογές του 2019. Αλλά και μετά τις εκλογές; 

Είναι κανείς μας σε θέση να πει στο παιδί του τι θρησκευτικά θα διδάσκεται τελικά στο σχολείο. Και τι θα αλλάξει στα θρησκευτικά αν αλλάξει και όποτε αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση; 

Το μόνο που μάθαμε είναι πως ό,τι είχαμε να πούμε για την παιδεία το είπαμε. Και, από εδώ και πέρα, ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί ούτε η κυβέρνηση ξέρει τι θα εφαρμόσει από αυτά που λέει. Ούτε και η αντιπολίτευση ξεκαθάρισε τι θα αλλάξει από αυτά θα βρει αν τελικά έχει καταλάβει και η κυβέρνηση τι θέλει να κάνει στην παιδεία...

Μοναδική "συγκλονιστική είδηση” που βγήκε, από τα ξεφωνητά της Βουλής για την παιδεία είναι ότι επανέρχονται οσονούπω τα άπλυτα της πολιτικής και των πολιτικών. Άπλυτα μισού αιώνα μεταπολίτευσης...

Η δε αίσθηση που επικράτησε είναι πως τα άπλυτα θα ξαναβγούν... στην φόρα με ξεκατινιάσματα. 

Διαφορετικά τι νόημα έχει η συζήτηση που θα γίνει για τη διαφθορά και τη διαπλοκή με την κυβέρνηση να καταγγέλλει και την αντιπολίτευση να "αποκρούει” με δικές της καταγγελίες για τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Όχι βέβαια πως δεν επιβάλλονται από τη δημοκρατία αλλά και από μια ορθή κοινοβουλευτική ζωή τέτοιας μορφής κουβέντες στη Βουλή. Κάθε άλλο. Θα ήταν μάλιστα χρήσιμο να είχαμε μία ή δύο φορές τον μήνα απαντήσεις και εξηγήσεις για τα φρούτα της διαφθοράς που συνεχώς και αδιαλείπτως καρποφορούν στην Ελλάδα... 

Ωστόσο η "παράσταση” που ετοιμάζεται να δοθεί, με επανάληψη του γνωστού απολογισμού της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι περισσότερο ύποπτη, την περίοδο αυτή, παρά χρήσιμη.

Αλήθεια, τι θα μας πληροφορήσει περισσότερο από αυτά που ξέρουμε ή που βλέπουμε κάθε ημέρα ή και που υποπτευόμαστε αλλά δυστυχώς τα έχουμε περάσει πλέον στην καθημερινότητά μας; 

Θα ακούσουμε, άλλο ένα χέρι, για τις βρομιές και τις αθλιότητες και τα σκάνδαλα στις τηλεπικοινωνίες, στους εξοπλισμούς, στα υποβρύχια, στη ναυπηγική βιομηχανία, στις προβληματικές, στις offshore, στο Βατοπέδι, στις προμήθειες, στην κομματική χρηματοδότηση. Καθώς και στον πλουτισμό ανίκανων ανεπάγγελτων και "πονηρών” πάσης φύσεως που βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά... στα κόμματα, στην πολιτική και από εκεί... στη διαπλοκή. 

Και όλα αυτό το κλωθογύρισμα στα αίσχη της μεταπολίτευσης, μέχρι και στις ημέρες που ζούμε σήμερα, ασφαλώς και δεν θα προσφέρει τίποτε περισσότερο από ένα ακόμη ρεζιλίκι της Ελλάδας σε παγκόσμια προβολή.

Την ώρα μάλιστα που η Αλβανία, τα Σκόπια , η Βουλγαρία και η Ναμίμπια είναι χώρες προτίμησης των επενδυτών της διεθνούς αγοράς γιατί, ανταγωνιστικά, είναι σκάλες μπροστά από την Ελλάδα. 

Κατά τη γνώμη μου το πολιτικό ξεκατίνιασμα που ετοιμάζεται, για τη Βουλή, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι και ύποπτο και χωρίς ουσία... από κάθε πλευρά. 

Ύποπτο γιατί η κυβέρνηση, στήνει άλλη μια φορά, τσίρκο με θεάματα για να σκεπάσει, χωρίς πολλά πολλά, τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΛΠ) και τον σίφουνα με τα εργατικά που έρχονται και θα κάνουν τη Βουλγαρία και (σύντομα) τα Σκόπια να φαντάζουν "εργατικός παράδεισος” μπροστά στην Ελλάδα. 

Ύποπτο και από την αντιπολίτευση γιατί μέσα στο σκοτάδι του ξεκατινιάσματος... θα καλύψει τα κενά που παρουσιάζει σε σαφή και ολοκληρωμένα προγράμματα μεταβολής της φτωχοποίησης της Ελλάδας και επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα όποτε έλθει στην εξουσία. 

Χωρίς ουσία γιατί αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός και ιδίως οι 25-40 ετών 850.000 άνεργοι, που δεν τα έζησαν, είναι η κοινή αποδοχή, τη δεκαετία 1975-1985, στη μεθοδευμένη αλλαγή του μείγματος της οικονομίας από ελεύθερη σε ελεγχόμενη κρατικοδίαιτη. Της κρατικίστικης οικονομίας μέσα στην οποία "καρποφόρησαν” (πολιτικά και οικονομικά) διαπλοκή ,"νέα τζάκια” και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Αυτήν την "πολιτική συναίνεση” (όλων τους ) που έδιωξε, διαχρονικά, τους επενδυτές, διέλυσε την ανταγωνιστικότητα, έριξε στην ανεργία 1.500.000 άτομα. Και έδιωξε 500.000 νέους από την Ελλάδα. 

Γιώργος Κράλογλου
http://www.logiastarata.gr/2016/09/blog-post_272.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FlZhRM+%28%CE%9B%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου