ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο Κουβέλης με δύο δεσμεύσεις και μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 - Βενιζέλος: Η πρόταση συγκλίνει με τη δική μας

Αναδημοσίευση από Newsit

- Οι νέες εξελίξεις δείχνουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών
- Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν διεκδικεί τίποτα από την κυβέρνηση που μπορεί να σχηματιστεί
- Ιδιαίτερα κρίσιμο πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις το ραντεβού Βενιζέλου-Σαμαρά αύριο στις 10:00
- Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως η συμμετοχή του κ. Τσίπρα είναι προαπαιτούμενο

Οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πλέον καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός, πλέον υπάρχει μία μικρή αισιοδοξία ότι θα είναι εφικτή ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Με τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης να ανήκει πλέον στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εκείνος συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, όπου έγινε ένα πρώτο βήμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης στις δηλώσεις του ενημέρωσε ότι πρότεινε στον κ. Βενιζέλο τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2014. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης θα αφορούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την επαναδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να απαγκιστρωθεί η χώρα από το μνημόνιο.

Ο όρος οικουμενική που βάζει στο τραπέζι ο κ. Κουβέλης αφορά όχι όλα τα κόμματα που εκλέχθηκαν από τις εκλογές, αλλά τα κόμματα εκείνα που συμφωνούν με μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά και τη σταδιακή απαγκίστρωση της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Παράλληλα, στην πρότασή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει πως δεν επιθυμεί η ΔΗΜΑΡ τίποτα από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση παρά μόνο την ικανοποίηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Σχετικά με τα πρόσωπα της ενδεχόμενης αυτής κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα που να τιμούν τη λαϊκή ετυμηγορία. Με αυτή τη φράση ο κ. Κουβέλης βάζει και στο κάδρο αυτής της ενδεχόμενης οικουμενικής κυβέρνησης και τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου