ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σιγά την κόντρα.

Συνεχίζεται η "κόντρα" ανάμεσα στο ΥΠΟΜΕΔΙ και το ΤΑΙΠΕΔ: το μεν υπεύθυνο για τη διαχείριση των υποδομών στη χώρα μας, το δε υπεύθυνο για την αποκρατικοποίησή τους.

Κορωνίδα της "κόντρας" αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες το θέμα αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, με έμφαση στο ποιός έχει την τελική ευθύνη για την πώληση των μετοχών της εταιρείας (το κράτος μέσω του ΥΠΟΜΕΔΙ ή το ΤΑΙΠΕΔ).

Το Ταμείο απαντώντας χθες σε ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, συνιστά υπόθεση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και πλέον η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθώσεων & Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), δεν έχει κανένα λόγο στην αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.

«Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (ν. 3986/2011) του ΤΑΙΠΕΔ, οι αποκρατικοποιήσεις εκτελούνται με απόφαση του Δ.Σ. και όχι με αποφάσεις της ΔΕΑΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Ταμείου. «Προφανώς, συνεχίζει, η εποπτεία των υδάτινων πόρων παραμένει ευθύνη του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων».

Προχθές ο κ. Βορίδης, υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο, σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η όποια μελλοντική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πρέπει να έχει την έγκριση της ΔΕΑΑ...» και ότι «το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεχίζει να εποπτεύει τη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ ανεξάρτητα από τη μετοχική της σύνθεση».

Η κόντρα των δύο πλευρών επιδεινώθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου κ. Κ. Μητρόπουλου, για αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «α λα βρετανικά». Ο τελευταίος δήλωσε σε διεθνές πρακτορείο ?πιθανώς χωρίς να είναι σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπ. Υποδομών- ότι δεν αποκλείεται να καλέσει ενδιαφερόμενους να εκτελέσουν στην υποδομή του ΟΣΕ, δρομολόγια.

Τέλος, χθες, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της ΔΕΑΑ (25/4/2012) για μεταφορά νέων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ. Το Δημόσιο μεταφέρει την πλήρη κυριότητα μετοχών και τα δικαιώματα ψήφου σε μια σειρά επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα (ΟΔΙΕ, ΔΑΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.ά.), ενώ εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών να συνομολογήσει συμβάσεις, βάσει των οποίων θα μεταφερθούν τα δικαιώματα ψήφου στο ΤΑΙΠΕΔ για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, το 81% της ΕΛΒΟ, το 34% του Τ.Τ., το 93% της ΑΤΕ και ενός επιπλέον 25% στο ΔΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου