ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

«Τρέχει» η ΕΥΔΑΠ για έργα 399 εκατ. Μάχη στην Αν. Αττική με τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ


Από την έντυπη έκδοση
Της Τέτης Ηγουμενίδη
tigoum@naftemporiki.gr
Μάχη με τον χρόνο δίνει η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί αποχέτευσης ακαθάρτων της Ανατολικής Αττικής. Για τα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 399 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στο ΕΣΠΑ - ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την αρχαιολογική υπηρεσία. Αφού ολοκληρωθούν θα προχωρήσει η προκήρυξή τους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπο Σαχίνη, και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο, Αναστάσιο Τόσιο, ο στόχος είναι η σύμβαση για την εκτέλεση των έργων αυτών να υπογραφεί με τον ανάδοχο στο τέλος του 2020. Με δεδομένες τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ, είναι πιθανό τα δύο αυτά έργα να μην ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.
Πρόκειται ειδικότερα για τα έργα: «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση - Διάθεση επεξεργασμένων εκροών» προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ και «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνα και Επαναχρησιμοποίηση - Διάθεση επεξεργασμένων εκροών», προϋπολογισμού 129 εκατ. ευρώ. 
Συνολικά τα έργα αποχέτευσης Ανατολικής Αττικής είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ. Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης (πρωτεύων, δευτερεύων και τριτεύων) ακαθάρτων περιοχής Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας, με προϋπολογισμό 9,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (ΕΣΠΑ), ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το αντίστοιχο της Παλλήνης (υπάρχει προσωρινός μειοδότης, εξετάζονται οι ενστάσεις) και εκκρεμεί του Σαρωνικού (προϋπολογισμός 80 εκατ. ευρώ). Επίσης σε εκκρεμότητα είναι ο διαγωνισμός για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στην Ψυττάλεια, προϋπολογισμού 280 εκατ. για 4 χρόνια. Βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών και συμμετέχουν τρεις κοινοπραξίες (Άκτωρ - ΑΒΑΞ, Ιντρακάτ - Τέρνα και Χρ. Κωνσταντινίδης - Μυτιληναίος). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου