ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


22 Μαρτίου 2019



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Παρόλο που εδώ και χρόνια η Παγκόσμια Κοινότητα έχει θέσει ως στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιώσιμη διαχείριση του φυσικού πόρου, δυστυχώς ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη σήμερα υπάρχουν πληθυσμιακές ομάδες σε όλο τον πλανήτη - γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες, αυτόχθονες πληθυσμοί σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, άτομα με ειδικές ανάγκες – που δεν έχουν πρόσβαση σε καλής ποιότητας πόσιμο νερό που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα της σημερινής μέρας αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης του νερού και την χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση όλων στη ζωή.

Στην Ελλάδα που ακόμα διέρχεται τη δεκαετή σχεδόν μνημονιακή περίοδο, μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό ύδρευσης παρά τις όποιες κοινωνικές δράσεις των εταιρειών ύδρευσης. 

Αυτά τα προβλήματα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο.  Το συνδικαλιστικό κίνημα αξιοποιώντας τη γνώση και τη διεθνή εμπειρία, εργάζεται προς τη μοναδική πραγματικά βιώσιμη λύση που δεν είναι άλλη παρά ο δημόσιος έλεγχος και διαχείριση του φυσικού πόρου με την πραγματική του έννοια αυτή του ανθρώπινου δικαιώματος και όχι του εμπορικού προϊόντος.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου