ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Μάρτιος 2019


«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Σταθεροί στις αρχές της διαφάνειας, της εντιμότητας, της συνεργασίας, του εθελοντισμού και της ομαδικότητας πρωταγωνιστήσαμε στο τεράστιο έργο που έχει υλοποιηθεί από το 2015 έως και σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.
 
Ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός των τελευταίων τεσσάρων ετών είναι ενδεικτικός μόνο των προσπαθειών και των αγώνων που έγιναν για να φτάσουμε το Σύλλογο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος αλλά και υποχρεώσεις που βάρυναν το Πολιτιστικό Κέντρο μας.  
Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που είχε χαθεί στο όνομα του Πολιτιστικού, ξανακερδήθηκε με τεράστιες προσπάθειες και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.
 
Κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση βέβαια βρέθηκαν και ορισμένοι που καταψήφισαν τους δυο αυτούς ξεκάθαρα αποδοτικούς απολογισμούς για λόγους που δεν μας ξεκαθάρισαν.  Προφανώς πρόκειται για όσους υπερψήφιζαν κάποτε ελλειμματικούς απολογισμούς και εκθέσεις με σκιές.  Δεν πειράζει.  Το έργο μας δεν μπορεί να κρυφτεί και δεν μπορεί να το καπηλευθεί κανένας που επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό.
 
Και μιας και μιλάμε για καπηλεία, έχουν έρθει σε γνώση μας καταγγελίες συναδέλφων ότι υποψήφιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά ακόμα και την προσφορά των αιμοδοτών μας.  Ξεκαθαρίζουμε ότι καμία "εξυπηρέτηση" δεν κάνει κανείς, κανένας εθελοντής δε δίνει το αίμα του για να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια κάποιοι, το έργο της Επιτροπής Αιμοδοσίας αφορά όλους όσους έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και όποιος προσπαθεί να καπηλευθεί αυτή την ύψιστη προσφορά χωρίς μάλιστα να έχει κάνει το παραμικρό, είναι απλά απάνθρωπος. Προς τιμή των εθελοντών αιμοδοτών λοιπόν αλλά και για τη διαφύλαξη του κύρους του απερχόμενου ΔΣ το οποίο εργάστηκε κατά των κάθε λογής διακρίσεων, η επόμενη διασταυρωμένη καταγγελία, θα δημοσιοποιηθεί ονομαστικά.
  
Αν εξαιρέσουμε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις που επέλεξαν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από το συνολικό έργο του Πολιτιστικού επικεντρώνοντας επιλεκτικά σε μία ή δύο δραστηριότητες, η συνεργασία της πλειοψηφίας υπήρξε άριστη και αποτελεσματική, αποδεικνύοντας πως ναι, τα πρόσωπα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
 
Η συνέχιση και ανάπτυξη του έργου αυτών των ετών είναι στα χέρια των μελών του Πολιτιστικού.  Δική σας είναι η επιλογή αν θα θελήσετε να γυρίσουμε πίσω σε εποχές που δεν τιμούν τον πολιτισμό ή να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα ακόμα προοδευτικότερο μέλλον.
 
Η πλειοψηφία των μελών του απερχόμενου ΔΣ, με γνώμονα το πραγματικά εξαιρετικό κλίμα και την σαφή διατύπωση από όλους μας ότι τη διαφορά την κάνουν τα άτομα, συζητήσαμε το ενδεχόμενο της καθόδου μας από κοινού για το ΔΣ, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε οι συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα επιλογής των αξιότερων ανεξάρτητα και μακριά από παρατάξεις που κατά τη γνώμη μας δεν έχουν καμία θέση στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Δυστυχώς για καθαρά τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατό κάτι τέτοιο παρά τη θετική ανταπόκριση της πλειοψηφίας, η μειοψηφία αρνήθηκε και επομένως το «ενιαίο» θα έχανε το νόημα του. 
 
Ωστόσο η ομάδα του ψηφοδελτίου μας, αποτελείται από μέλη με εμπειρία και γνώση από τη θητεία τους και την ενασχόληση τους επί της ουσίας, στα δρώμενα του Πολιτιστικού αλλά και ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω εξέλιξη του προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών.

 Επιδιώξεις μας:

  • Αυτόνομος χώρος λειτουργίας του Πολιτιστικού με δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης.
  • Επαναλειτουργία της λέσχης μας.
  • Δραστηριοποίηση και σε άλλους εμπορικούς τομείς εκτός του κινηματογράφου, με σκοπό την αύξηση των εσόδων του Συλλόγου μας ώστε να αυξηθεί αναλογικά ακόμα περισσότερο η ανταποδοτική ικανότητα προς τα μέλη του αλλά και την κοινωνία.
  • Παγίωση συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς που αποδείχτηκαν πετυχημένες αλλά και αναζήτηση νέων τέτοιων συνεργασιών.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
 

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου