ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - Διεκδικούμε, γιατί εμείς μπορούμε




5 Δεκεμβρίου 2018
Διεκδικούμε, γιατί εμείς μπορούμε

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2019 εισάγει την Ελλάδα στη νεομνημονιακή εποχή που περιλαμβάνει βαριά λιτότητα, αναπτυξιακή στασιμότητα, υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την χειρότερη μορφή εποπτείας από τους δανειστές.
Οι απάνθρωποι δημοσιονομικοί στόχοι για υπερμεγέθη πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν, το έκτρωμα του Υπερταμείου δεσμεύει τον εθνικό μας πλούτο γα έναν αιώνα, οι φοροεπιδρομές συντηρούν και κλιμακώνουν την αφαίμαξη των Ελλήνων με πρόσχημα τη διανομή «κοινωνικού φιλοδωρήματος» σε μια μικρή μειοψηφία από το σύνολο των συμπολιτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Κατασχέσεις ακόμα  και πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί και εσωτερική στάση πληρωμών διαμορφώνουν ένα πραγματικά εφιαλτικό σκηνικό.  Το Κράτος Πρόνοιας αποδομείται, η ισοπέδωση του Ασφαλιστικού σφραγίζει την ανεπάρκεια των παροχών χωρίς καν να διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του. Οι απόμαχοι της δουλειάς αντιμετωπίζονται σαν απόκληροι της ζωής, και μάλιστα με πολλές διαφορετικές «ταχύτητες» απαξίωσης.
Ο Τσίπρας μπορεί να ισχυρίζεται ότι η θητεία του μετράει από τον Αύγουστο του 2018 και συμπληρώνει τις 100 μέρες «καθαρής» διακυβέρνησης εκτός μνημονίων αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα μνημόνια δεν τέλειωσαν κι ούτε θα τελειώσουν πριν πάψει να ισχύει και ο τελευταίος μνημονιακός νόμος.
Ο Προϋπολογισμός του 2019 έρχεται να σφραγίσει μια  τετραετία όπου η ανευθυνότητα, οι ιδεοληψίες και οι παλινωδίες πλεονάζουν και οδηγούν τη χώρα σε πλήρη καταστροφή.  Καιρός να φύγουν τώρα!
Η ΔΑΚΕ  καλεί όλους σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία ώστε η Ελλάδα να απαλλαγεί άμεσα από την υποταγμένη στους Εθνικούς δανειστές κυβέρνηση και την αποκατάσταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Η συμμαχία αυτή όλων των υγιών δυνάμεων θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και εντός της ΕΥΔΑΠ.  Με την ενεργή συμμετοχή της ΔΑΚΕ αποτρέψαμε την κατάρρευση της ΟΜΕ λόγω της πλημμελούς διοίκησης από την ΑΚΕ.   Η Διοίκηση βρίσκει την ευκαιρία να συνεχίζει ανενόχλητη τη στοχευμένη απαξίωση υπηρεσιακών στελεχών και την έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ μέσω εργολαβιών που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, καμία ενημέρωση δεν έχουν κάνει για τα σχέδια των συμβάσεων μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ.  Ισχύουν όσα καταγγέλλει η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ;  Εφιστούμε την προσοχή στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ώστε στην υπογραφή των τελικών κειμένων για τις παραπάνω συμβάσεις να διασφαλίσουν στο έπακρο όχι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ αλλά και το Δημόσιο χαρακτήρα της, αποκλείοντας κάθε έμμεσο τρόπο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης της.  Όροι σχετικά με την κοστολόγηση του επαναχρησιμοποιούμενου νερού, την απάλειψη του 10 + 10 χρόνια για τη διαχείριση και συντήρηση των δικτύων από την ΕΥΔΑΠ και άλλες σοβαρές προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή Αποχέτευσης είναι θετικοί και πρέπει να εξασφαλιστούν.
Την ίδια τακτική της σιγής ασυρμάτου έχουν τηρήσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και για την υπογραφή της Συμπληρωματικής ΣΣΕ που με αγωνία περιμένουν οι συνάδελφοι.
Ο Πρόεδρος της ΟΜΕ με το καπέλο του Προέδρου διαπραγματεύτηκε το τελικό σχέδιο της συμπληρωματικής ΣΣΕ αλλά με το καπέλο του στελέχους της ΑΚΕ, απορρίπτει τη δικιά του διαπραγμάτευση και εμμένει στο να μην υπογραφεί.  Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η καθυστέρηση και η παραμονή μας σε μια ΣΣΕ με μηδενικό πρόσημο για τους εργαζόμενους;  Γιατί αρνούνται τώρα την ενσωμάτωση της ΑΤΑ στους μισθούς μας, την ώρα που αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδικάτου επί σειρά ετών;  Τι στο καλό διαπραγματεύονται τόσους μήνες όταν τελικά αρνούνται να δεχτούν την ικανοποίηση του βασικού αιτήματος που οι ίδιοι έθεσαν;  Εκτός και αν σκοπεύουν πάλι να αλλάξουν θέση ξαφνικά και να υπογράψουν στο τέλος.  Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με αυτούς τους ανθρώπους.
Η στάση της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη.  Από την αρχή είχαμε αρνηθεί να υπογράψουμε τη ΣΣΕ που δεν ικανοποιούσε ουσιαστικά κανένα από τα βασικά μας αιτήματα.
·         Ενσωμάτωση ΑΤΑ
·         Επαναφορά των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες)
·         Μισθολογική εξέλιξη όλου του προσωπικού
·         Κάλυψη εξόδων μετακίνησης του προσωπικού
·         Ένταξη στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ των Τεχνικών Ασφαλείας (Μηχανικών) & των Ιατρών στην Υγειονομική Υπηρεσία.
Στηρίξαμε κατά το δυνατόν την διαπραγμάτευση για τη Συμπληρωματική ΣΣΕ στο πόρισμα της οποίας αναφέρει ότι «η επιτροπή κατάφερε να έλθει σε συμφωνία με τη Διοίκηση μόνο για το θέμα της ενσωμάτωσης της ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς.»
Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας αποκλειστικό γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των εργαζομένων, στηρίξαμε την πρόταση να υπογραφεί η Συμπληρωματική ΣΣΕ έστω και μόνο με την ικανοποίηση του αιτήματος μας για την ΑΤΑ σε συνδυασμό με τη χορήγηση των διατακτικών τροφής, συνεχίζοντας να διεκδικούμε με κάθε τρόπο (σίγουρα όχι πάντως με εξωδικαστικούς ή άλλους συμβιβασμούς όπως είθισται) και την ικανοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων μας.  Τίποτα δεν μας εμποδίζει.  Άλλωστε με την πρόταση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η ΕΥΔΑΠ δεν επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ παραπάνω από ότι μέχρι σήμερα.
Αν όμως δεν υπογραφεί η ΣΣΕ μέχρι τέλος του 2018, όπως περιέργως επιμένουν ορισμένοι, ποιος εγγυάται για το μέλλον;  Ένα μέλλον που είναι δεδομένη πια η υψηλή εποπτεία του Υπερταμείου αλλά και η πώληση του πακέτου 11,33 των μετοχών της ΕΥΔΑΠ. 
Επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του έναντι των εργαζομένων, τόσο η Διοίκηση όσο και οι ηγεσία του συνδικάτου. 
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ στις 4.12.2018 υπερψηφίστηκε η πρόταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για ενσωμάτωση της ΑΤΑ στο μισθό μας, αναδρομικά από 1.9.2018, με τις ψήφους των παρατάξεων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, της ΔΑΚΕ και του ΣΕΚΕΣ.  Περιμένουμε άμεσα την υπογραφή της συμπληρωματικής ΣΣΕ και εκ μέρους της Διοίκησης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ


ΥΓ:  Ποιοι είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που βάζουν το συμφέρον των μικρομετόχων ψηλότερα από το συμφέρον των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν;  Ας ενημερώσει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον εκπρόσωπό της και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γιατί εμείς καταλάβαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου