ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Συμπληρωματική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ)


04.12.2018
 
Ανακοίνωση

Συμπληρωματική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ)

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων  της ΕΣΣΕ 2018, ολοκληρωθήκαν οι εργασίες της επιτροπής.  Για πρώτη φορά κατά τη μνημονιακή περίοδο δημιουργήθηκε πεδίο για τη διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε αντίθεση με  τις  συμβάσεις του 2012 & 2015 που μείωσαν τους μισθούς μας και  συρρίκνωσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σε υλοποίηση του ακροτελεύτιου άρθρου η επιτροπή ανέλαβε να εξετάσει τα  παρακάτω ζητήματα :
  • Ενσωμάτωση ΑΤΑ
  • Επαναφορά των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες)
  • Μισθολογική εξέλιξη όλου του προσωπικού
  • Κάλυψη εξόδων μετακίνησης του προσωπικού
  • Ένταξη στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ των Τεχνικών Ασφαλείας (Μηχανικών) & των Ιατρών στην Υγειονομική Υπηρεσία.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και πολύωρες διαπραγματεύσεις όπου αναλύθηκαν διεξοδικά  τα δεδομένα και οι απόψεις τόσο της πλευράς των εργαζομένων όσο και της πλευράς της Διοίκησης και πάντα υπό το δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο και τους οικονομικούς περιορισμούς που επηρεάζουν την υλοποίηση των αιτημάτων η επιτροπή κατάφερε να έλθει σε συμφωνία με τη Διοίκηση μόνο για το θέμα της ενσωμάτωσης της ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς.
Όπως έχει καταγραφεί στην έκθεση που συντάχθηκε για την υλοποίηση  των υπολοίπων αιτημάτων δεν υπήρξε συμφωνία διοίκησης εργαζομένων και επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα αυτά με κάθε νομιμο τρόπο.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Όπως προαναφέραμε η επιτροπή (Πρόεδρος ΟΜΕ ,Γ. Σινιώρης & Γεν. Γραμμ. ΟΜΕ,Η. Κορλός - Διοίκηση) συμφώνησε ομόφωνα  μόνο στο σενάριο που συν διαμορφώθηκε για την ενσωμάτωση της ΑΤΑ. Η συμφωνία αυτή δίνει λύση σε ένα διαχρονικό αίτημα του συνδικάτου και κοινό αίτημα  διεκδίκησης όλων των σωματείων και των παρατάξεων για τη ΕΣΣΕ 2018.
Η  πρόταση της Επιτροπής για την ενσωμάτωση της ΑΤΑ σε συνδυασμό με την ένταξη των διατακτικών τροφής (κουπονιών) στην συμπληρωματική ΕΣΣΕ  φέρει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ. Η πρόταση αυτή  διατυπώθηκε και στην συνάντηση με την Διοίκηση την Πέμπτη 29.11.2018 και στη σύσκεψη που ακολούθησε της Εκτελεστικής Επιτροπής  καθώς  διασφαλίζονται και διευρύνονται τα εργασιακά μας δικαιώματα. 
Με την ενσωμάτωση της ΑΤΑ διασφαλίζεται ότι τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, δημιουργούνται νέα αυξημένα μισθολογικά κλιμάκιααυξάνονται οι μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αναδρομικά από 1.9.2018αυξάνεται η εφάπαξ αποζημίωση και χορηγούνται διατακτικές τροφής για το 2018 και εφεξής.  
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Μας προβληματίζει και γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι  μια κατά γενική ομολογία θετική πρόταση που είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων συναντά αντιδράσεις από μερίδα στελεχών και συνδικαλιστών που προβάλλουν αβάσιμα επιχειρήματα με στόχο να φοβίσουν τους εργαζόμενους και να αποτρέψουν την υπογραφή της συμπληρωματικής ΕΣΣΕ !!!!!
Επιπλέον διερωτόμαστε : 
Η Διοίκηση έχει  πρόθεση να υπογράψει τελικά τη Σύμβαση, Ναι ή Όχι  ;
Αν, ναι τότε για ποιο λόγο βάζει το Γενικό Διευθυντή να χαρακτηρίζει την ΑΤΑ κακώς χορηγούμενη και ότι για να παραμείνει στους μισθούς μας θα πρέπει να μετονομαστεί ως επίδομα εξομάλυνσης ; 
Αν, ναι τότε γιατί βάζει το νομικό Σύμβουλο της Επιτροπής να διατυπώνει ότι το 2019 δεν θα έχουμε διατακτικές τροφής (κουπόνια ) λόγω αύξησης του Μέσου Μισθολογικού Κόστους ; 
Γιατί αποσιωπούν ότι εάν δεν γίνει η ενσωμάτωση, η επιστροφή θα γίνει με ποσοστιαία επιστροφή στην ΑΤΑ !!! Με την ίδια αναλογικότητα χωρίς όλα τα προαναφερόμενα πλεονεκτήματα !!!
Ποιους κοροϊδεύουν ;;;
Συνάδελφοι, πως γνωρίζουν από σήμερα το Μισθολογικό Κόστος του 2019 αφού είναι μεταβαλλόμενο ;
Αν, ναι γιατί δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι με την ολοκλήρωση των 300 μόνιμων προσλήψεων ή (και) με την πρόσληψη παραπάνω φοιτητών ή (και) με την πρόσληψη παραπάνω 8μηνιτων ή (και) με την εθελούσια που ανακοίνωσε στη συνάντηση με την Ομοσπονδία ότι σκέφτεται να προχωρήσει η Διοίκηση το 2019, θα μεταβληθεί υπέρ των εργαζομένων το Μέσο Μισθολογικό Κόστος εφόσον ο νόμος 4024/11 είναι ακόμη σε ισχύ.
Τέλος, η Διοίκηση θα υπογράψει τη Συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση προς όφελος των εργαζομένων ή θα υποκύψει στις απειλές συνδικαλιστών που σε συνεργασία με τους εκπροσώπους μετόχων μιλούν για αλλαγή των οικονομικών προβλέψεων λόγω αύξησης του Εφάπαξ.
Ίδωμεν ……..!!!!!
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου