ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ
Τηλ : 6977600052 email :ake.ergazomenoneydap@gmail.com
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η παράταξή μας καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οποιεσδήποτε συμπεριφορές, οι οποίες  δεν συνάδουν με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύουμε.
Για τον παραπάνω λόγο το ΔΣ της ΑΚΕ συνεδρίασε έκτακτως το Σάββατο 06.10.2018, και αποφάσισε ομόφωνα, τη διαγραφή του Άγγελου Παλάτσιου από όλα τα αξιώματα που κατείχε, ο οποίος την 5.10.2018 ενώπιον του Δ.Σ της Ομοσπονδίας παραδέχθηκε παρατυπίες στη διαχείριση του ταμείου  της και παραιτήθηκε από τη θέση του. Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν για τις πράξεις του, εν αγνοία της παράταξης αλλά και εις βάρος των εργαζομένων, αυτή η απόφαση είναι επιβεβλημένη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Ομοσπονδίας.
Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι που απαρτίζουν και εκπροσωπούν την ΑΚΕ, θα πρέπει να υπηρετούν και να σέβονται τους εργαζομένους και το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησής τους,  την Ομοσπονδία και μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να είναι μέλη μας.  

Η ΑΚΕ στο κομμάτι ευθύνης που της αναλογεί, έκανε άμεσα αυτό που έπρεπε να κάνει για να καταδικάσει πράξεις αυθαιρεσίας. Η προσπάθεια της “ΔΑΚΕ” να απομακρύνει το θέμα από τα στελέχη της, τα οποία κατείχαν θέσης ευθύνης την επίμαχη περίοδο και να το μεταθέσει στην ΑΚΕ είναι απλώς αξιοθρήνητη. Να θυμίσουμε ότι η κ. Κωστοπούλου Ρ. ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο κ. Κυρίτσης Δ. αν. ταμίας, ακριβώς την περίοδο την οποία εμφανίζονται οι κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού.

Αυτό γιατί δεν μας το ανέφεραν στην “φλογερή” ανακοίνωσή τους;
Μήπως κάτι μας κρύβουν;
Από ότι φαίνεται γνώριζαν νωρίτερα και έφεραν τώρα το θέμα για προφανείς σκοπούς.
Γιατί τα στελέχη τους που εμπλέκονται άμεσα δεν πήραν καμία θέση επί του θέματος. Τους προστατεύουν;

Τους θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της παράταξής μας, κ. Αγγελάκης Μ. έχει παραιτηθεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας και δεν κατέχει καμία θέση ευθύνης  από το 2009. Εάν λοιπόν αυτοί που είχαν την ευθύνη στα χέρια τους και συνεργάζονταν στενά με αυτούς που τώρα κατηγορούν, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ιδέα για το τι γινόταν, γιατί οφείλει να γνωρίζει ο κ. Αγγελάκης;Γνωρίζουμε την εμπάθεια προς το πρόσωπό του, που αποτυπώνεται σε κάθε ανακοίνωσή τους και δε μας εκπλήσσει που μονίμως οι επιθέσεις κατευθύνονται σε αυτόν αλλά πλέον μιλάμε για γραφικούς.

Μιας και ζητούν παραιτήσεις των εμπλεκομένων, στην ανυπόγραφη ανακοίνωση τους, ας ξεκινήσουν από τα ίδια τους τα στελέχη που κατείχαν σημαντικές θέσεις ευθύνης τη συγκεκριμένη περίοδο, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα. Το πόσο ηθικά και άξια εμπιστοσύνης είναι τα στελέχη που έχουν απομείνει στη “ΔΑΚΕ” αποδεικνύεται με γεγονότα από τις πράξεις τους και την οικονομική τους διαχείριση τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τον έλεγχο για τα οικονομικά της 20ετίας, βρίσκονται στη διάθεση του ορκωτού λογιστή, ο οποίος και θα τα εξετάσει για να βγάλει την τελική έκθεση. Εάν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες για οποιονδήποτε, αυτές θα πρέπει να αποδοθούν και να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι με δική μας πρόταση στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας,  ζητήσαμε να γίνει λεπτομερής και ενδελεχής έρευνα σε όλα τα οικονομικά στοιχεία σε βάθος 20ετίας.

Οι αξίες και τα ιδανικά της ΑΚΕ, επιβεβαιώνονται μέσα από το έργο της, και όλοι συμβάλλουμε στην κάθαρση και στην εξασφάλιση του συμφέροντος των εργαζομένων. 
 
Θα πρέπει το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις όταν θα κληθούν να αποδείξουν με πράξεις το ίδιο.  


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου