ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

EKO N. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:Μερικά από τα πολλά ψέματα που πληρώνουν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες

ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ

26 Ιανουαρίου 2017

2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:Μερικά από τα πολλά  ψέματα που πληρώνουν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, πανηγυρίζουν και στήνουν φιέστες πάνω στην κατεστραμμένη χώρα, "γιορτάζοντας" τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των Ελλήνων.

1. ΘΑ καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο, ένα άρθρο

ΑΛΛΑ υπέγραψαν το τρίτο, καταστροφικό, Μνημόνιο τον Αύγουστο 2015 και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο τον Ιούνιο 2016. Επέβαλαν το αιώνιο Υπερταμείο που μέσω αυτού ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία με πρώτη την ΕΥΔΑΠ και τον μόνιμο «κόφτη» μισθών και συντάξεων.
 
2. ΘΑ τερμάτιζαν τη λιτότητα

ΑΛΛΑ πήραν επιπλέον 9 δις ευρώ μέτρα σκληρής λιτότητας και φοροκαταιγίδας ενώ η «περήφανη διαπραγμάτευσή τους» μας κόστισε 86 δις και μας φόρτωσε μόνιμα τα capital controls  και ετοιμάζονται να μειώσουν κι’ άλλο το αφορολόγητο.
 
3. ΘΑ καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ

ΑΛΛΑ κατήργησαν όλες τις φοροαπαλλαγές, μείωσαν το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ και έβαλαν σε αυτόν και τα αγροτεμάχια, με αποτέλεσμα τη διετία 2015-2016 οι Έλληνες να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ ύψους 5,3 δις ευρώ.
 
4. ΘΑ θεσμοθετούσαν τη «νέα σεισάχθεια» για τα κόκκινα δάνεια

ΑΛΛΑ επέβαλαν, για πρώτη φορά, τους αριστερούς πλειστηριασμούς και για την πρώτη κατοικία που θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά για να αποφύγουν την αγανάκτηση των πολιτών.

 
5. ΘΑ έδιναν 13η σύνταξη και δεν ΘΑ έκαναν καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

ΑΛΛΑ «πετσόκοψαν» τις συνολικές συντάξεις 20-25% και ετοιμάζουν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα έχει ως συνέπεια επιπλέον 180 - 250 ευρώ περίπου μείωση για κάθε συνταξιούχο. Κατάργησαν το ΕΚΑΣ, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν 25% τις συντάξεις αναπηρίας, «ψαλίδισαν» άλλο τόσο τις προσωρινές συντάξεις, ανέστειλαν την καταβολή συντάξεων χηρείας, μείωσαν μέχρι 42% τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου στο Δημόσιο.
 
6. ΘΑ έδιναν αυξήσεις τους μισθούς και ΘΑ ανέβαζαν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

ΑΛΛΑ με τη μείωση του αφορολογήτου και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, όλοι οι καθαροί μισθοί μειώθηκαν ήδη, ενώ έρχεται άμεσα και η θέσπιση υπό-κατώτατου μισθού στα 520 ευρώ, περίπου.
 
7. ΘΑ καταργούσαν τους μετακλητούς και τους διορισμούς των προσωπικών φίλων

ΑΛΛΑ αύξησαν τους μετακλητούς πάνω από 2.000, διόρισαν όλους τους κομματικούς φίλους και κάθε λογής συντρόφους, πολλαπλασίασαν τις άχρηστες διοικητικές δομές (π.χ. Υπουργοί Επικρατείας, Γενικοί, Ειδικοί, Τομεακοί Γραμματείς και οι Αναπληρωτές τους). Κανείς δεν γνωρίζει πόσες χιλιάδες έχουν προσληφθεί και με τι κριτήρια την τελευταία διετία.

8. ΘΑ προστάτευαν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και θα επανέφεραν τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

ΑΛΛΑ έφεραν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σκληρό πακέτο στα εργασιακά και την κατάργηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων


9. ΘΑ οδηγούσαν στην ανάπτυξη με πολιτικές αύξησης της ζήτησης

ΑΛΛΑ το Α.Ε.Π. στο τέλος του 2016, ανήλθε στα 175 δις ευρώ περίπου, αντί για 196 δις ευρώ που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του 2014. Αυτό σημαίνει 21 δις ευρώ χαμένα ή περίπου 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.
 
10. ΘΑ μείωναν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 74%, στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα

ΑΛΛΑ τον αύξησαν 22%, στα 280 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, μείωσαν στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στερώντας 105.000.000 ευρώ από τους δικαιούχους και αυξάνοντας την τιμή ανά λίτρο κατά 25 λεπτά ή 33% σε σχέση με πέρυσι τον Ιανουάριο.
 
11. Θα διατηρούσαν τους κατά 30% μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά

ΑΛΛΑ κατάργησαν τους μειωμένους συντελεστές και αύξησαν το Φ.Π.Α. στο 24% και εκτόξευσαν, με την υπερφορολόγηση, τις φορολογικές οφειλές των πολιτών στο Κράτος (92,5 δις ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου 2016). Αύξησαν τιςληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους στην πραγματική οικονομία κατά 46% (5,6 δις ευρώ μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2016). Στράγγισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης της ΕΥΔΑΠ.
 
12. Υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων με σημαία τη μάχη κατά της διαπλοκής 

ΑΛΛΑ στάθηκε εμπόδιο στον Παππά και τον Καλογρίτσα το Συμβούλιο της Επικρατείας.  Ακόμα και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα ΜΜΕ και τα δάνεια των κομμάτων τους γύρισε μπούμερανγκ αφού αποκάλυψε τα δάνεια της ΑΥΓΗΣ με "εγγύηση" ΣΥΡΙΖΑ, την offshore της ΑΥΓΗΣ που ακόμα τον ιδιοκτήτη της δεν τον γνωρίζουμε και το "αδήλωτο" κτίριο της Κουμουνδούρου.
 
Το ίδιο σκηνικό δήθεν διαφθοράς προσπαθούν να χτίσουν και στην ΕΥΔΑΠ όπως και παντού.  Και αυτό είναι είναι μέρος του ολοκληρωτισμού που επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν.  

Στην ΕΚΟ έχει ήδη συσταθεί ομάδα Ελέγχου και Τεκμηρίωσης η οποία εξετάζει όλες τις ενέργειες της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ΕΥΔΑΠ και πολύ σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις.  Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.
Και δεν φαίνεται πουθενά φως στον ορίζοντα όσο παραμένουν στην εξουσία. Έχουν δεσμευθεί σε αιώνια μέτρα και λιτότητα υποταγμένοι πλήρως στις επιθυμίες των δανειστών με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία τους γιορτή.
Το σίγουρο είναι ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη διακυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΔΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου