ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Νέες βόμβες Χρυσόγονου: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα

"Τα μάτια μου δεν με βοηθάνε, έχω πρεσβυωπία" είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Κώστας Χρυσόγονος, αναφερόμενος στο αν είναι όντως κοντά η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές. 

Βέβαια, αν ο κ. Χρυσόγονος έχει πρεσβυωπία και δεν βλέπει τη συμφωνία, σημαίνει ότι η συμφωνία είναι κοντά. Αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να πει το ακριβώς αντίθετο: πως κατά τη γνώμη του η συμφωνία είναι μακριά.

"Δεν τη βλέπω στον ορίζοντα" είπε μιλώντας στην εκπομπή Live U στο Star, σημειώνοντας πως εκείνο που αντιλαμβάνεται είναι επιδείνωση του κλίματος και μεγαλύτερη αδιαλλαξία ενώ πριν λίγο καιρό υπήρχε αισιοδοξία τουλάχιστον για συμφωνία με τους Ευρωπαίους αλλά όχι με το ΔΝΤ.

Για άλλη μια φορά τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος, λέγοντας πως σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων "η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής" και πως για την επόμενη μέρα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν, αφού πρώτα δουν τις απαιτήσεις των δανειστών.

Δεν εμφανίστηκε δε καθόλου βέβαιος πως η κυβέρνηση έχει plan B, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές. Όπως είπε, δεν αρκεί μόνο να επιβάλεις ένα νέο νόμισμα αλλά πρέπει και να το στηρίξεις, ενώ εκτίμησε πως τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου και για κάτι ακόμα. Το σχέδιο φαίνεται πως υπάρχει για την επόμενη και όχι για τη... μεθεπόμενη μέρα, όπως είπε. Και σε αυτή την περίπτωση τόνισε πως η αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση τη χώρα.

http://www.newsit.gr/politikh/nees-bombes-xrysogonou-den-blepw-symfonia/405355

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου