ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Πυρά Βορίδη προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις ιδιωτικοποιήσεις

       Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης, άσκησε έντονη κριτική στο Υπουργείο Οικονομικών.  Σύμφωνα και με σημερινά δημοσιεύματα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις αγνοώντας τη στρατηγική ανάπτυξης των εταιρειών αυτών και επανέλαβε όσα είχε πει και κατά την διάρκεια της Ημερίδας για το Νερό στο Ζάππειο : «Θεωρώ αδιανόητη μια συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις χωρίς στρατηγική» συμπληρώνοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών, αντιμετωπίζει τις προς πώληση ΔΕΚΟ σαν να «είναι εταιρείες που πουλάνε ρούχα και παπούτσια».

            Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε ειδικά στο παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ και διερωτήθηκε «θα αγοράσει κανείς την εταιρείας ύδρευσης χωρίς να ξέρει  τι τιμολογιακή πολιτική ή τι διαχείριση αποθεμάτων υπάρχει;» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να πουλήσεις εταιρείες από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου».

            Ο κ. Βορίδης φαίνεται ότι παραμένει σταθερός στις θέσεις περί στρατηγικού σχεδιασμού και προσεκτικών χειρισμών σε θέματα τόσο σημαντικά όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τον ακούσουμε και από κοντά αύριο.Πηγές : Εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ 26.4.2012
            Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26.4.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου