ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Τα σχέδια της κυβέρνησης για ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ. Το επενδυτικό της σχέδιο, ύψους 600 εκατ. για το λιμάνι του Πειραιά από την κινεζική Cosco

Προς αναζήτηση συμβούλου που θα αναλάβει να εξειδικεύσει τον τρόπο πώλησης του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στον ΔΕΔΔΗΕ βγαίνει το υπουργείο Ενέργειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σχετικά σύντομα καθώς οι ανάγκες για να καλυφθεί ο στόχος από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων παραμένουν ανελαστικές. Στο σημείο αυτό, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση σκοντάφτει και στις απαιτήσεις των τραπεζών - πιστωτών της ΔΕΗ. Κι αυτό γιατί η τελευταία χρησιμοποιούσε τον ΔΕΔΔΗΕ ως εγγύηση έναντι των δανείων που έπαιρνε. Και το θέμα είναι τι θα γίνει με αυτές τις εγγυήσεις, αν το ποσοστό του δημοσίου ρευστοποιηθεί. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αποκρατικοποίηση που «παίρνει μπρος».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αρχές του 2020 θα ξεκινήσει τελικά η διαδικασία πώλησης του 11,35% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο και στην εισηγμένη εταιρία ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για την εταιρεία που διαχειρίζεται τα νερά της πρωτεύουσας. Πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία; Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την αποκρατικοποίηση, λένε όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες της.

Τέλος, να αναφερθεί ακόμα ότι επείγεται να επανακαταθέσει το επενδυτικό της σχέδιο, ύψους 600 εκατ, για το λιμάνι του Πειραιά και η κινεζική Cosco. Αν είναι δυνατόν, θα ήθελε να το κάνει και μέσα στον Αύγουστο. Αυτό τουλάχιστον θέλει η εδώ πρεσβεία τους. Αντιθέτως, προς το παρόν τουλάχιστον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το αντίστοιχο σχέδιο, ύψους 180 εκατ, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όλα δείχνουν όμως ότι κι αυτό θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/pou-tha-vgoun-politiria-to-amesos-proseches-diastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου