ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΣΣΕ στα μέτρα του Υπερταμείου;


ΣΣΕ στα μέτρα του Υπερταμείου;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
 

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζήτησε από τον λαό να τον κρίνει για τις πρώτες 100 μέρες μετά τον Αύγουστο που υποτίθεται ότι βγήκε η χώρα από τα μνημόνια.

Ζήτησε δηλαδή να ξεχάσουμε ποιος υπέγραψε το 3ο και 4ο μνημόνιο, ποιος ευθύνεται για την περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων, την φοροκαταιγίδα, για το κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για την διάλυση της μεσαίας τάξης, για την λιτότητα που το νέο όνομά της είναι υπερπλεόνασμα.

Η απάντηση θα είναι μία:


Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
 

Στην ίδια ρότα και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μετά τις μεγαλοστομίες του Διευθύνοντος για συμπληρωματική ΣΣΕ που θα έδινε αυξήσεις στο προσωπικό.

Όρισε μία επιτροπή η οποία δήθεν θα έδινε λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα. Με καθυστέρηση είδαμε να απορρίπτει τα αιτήματα για μισθολογική προώθηση του προσωπικού, για την επαναφορά των τριετιών, για τα 80 ευρώ μηνιαίως ως οδοιπορικά.

Αντ’ αυτού παρουσίασε μία πρόταση για ενσωμάτωση της ΑΤΑ, που αν δεν έχει γραφτεί από το υπερταμείο σίγουρα θα πανηγυρίζουν.

Η πρόταση αυτή προβλέπει να ενσωματωθεί το σύνολο της ΑΤΑ και ως αντάλλαγμα να καταργηθούν τα κουπόνια ύψους 1500 ευρώ αφορολόγητα ετησίως (περίπου 3,500,000 ευρώ) και το πλεόνασμα – μέρισμα που παίρνουμε μέσω της ΑΤΑ στο τέλος του χρόνου (άλλα περίπου 2,500,000 ευρώ). Θέλουν να παρουσιάσουν εικονικές αυξήσεις στους μισθούς χρησιμοποιώντας τα δικά μας λεφτά, χρήματα που ήδη παίρνουμε.

Στην πραγματικότητα η πρόταση αυτή επιφέρει μειώσεις μισθών σε μεγάλη μερίδα του προσωπικού και ιδιαίτερα στους χαμηλόμισθους άμεσα, καθώς και μειώσεις σχεδόν στο σύνολο του προσωπικού από το 2020 και μετά, εκτός αυτών που έχουν πολλές έκτακτες αμοιβές.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το πάθος των στελεχών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην στήριξη της πρότασης των μειώσεων καθώς και ο τακτικισμός κάποιων παρατάξεων, που στο όνομα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αλλά και ενδεχόμενης κατάληψης καρεκλών αγνοούν το «έγκλημα» σε βάρος του προσωπικού.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ που θα υπογράψουν ΣΣΕ για μειώσεις μισθών.

Αλήθεια στα σχεδόν 10 χρόνια μνημόνια ποιος αμφισβήτησε την ΑΤΑ και τα κουπόνια;

Η στάση της διοίκησης δεν μας προξενεί καμία εντύπωση γιατί προσφέρει για άλλη μια φορά υπηρεσίες προς το υπερταμείο. Μετά την παράσταση στο ΣΤΕ ως μη όφειλε υπέρ του υπερταμείου, έρχεται τώρα να εισηγηθεί μειώσεις μισθών.

Ο κ. Μπενίσης καλά θα κάνει αντί σαν κουτσομπόλα σε συναντήσεις με σωματεία να σχολιάζει απόψεις και γεγονότα που αφορούν απόντα πρόσωπα και να ομολογεί ότι ένας από τους σκοπούς που ήλθε στην ΕΥΔΑΠ ήταν να μειώσει τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και να αυξήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο με τους Δούρειους Ίππους το κατάφερε, να διοικήσει επιτέλους υπέρ των πολιτών και των εργαζομένων και όχι ως εντολοδόχος πολιτικών ή άλλων συμφερόντων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ πρόσφατα έβγαλε ανακοίνωση η οποία καταφέρεται εναντίον της νέας πρότασης για την σύμβαση του νερού και ρωτάει ποιος έγραψε αυτό το κείμενο.

Αντί να έχει δήθεν απορίες, να μας πει γιατί δεν αντέδρασε στο πρώτο αποικιοκρατικό σχέδιο σύμβασης.

Γιατί δεν αντέδρασε στα 48 εκατομμύρια ευρώ που καλείται να πληρώνει η ΕΥΔΑΠ;

Γιατί δεν αντέδρασε όταν η μελετητική εταιρεία ΝΑΜΑ που συνέταξε το πρώτο σχέδιο δεν ζήτησε τις απόψεις της ΕΥΔΑΠ;

Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχετε απορίες, όλα υποκινούνται από υπουργούς της κυβέρνησής σας.

Μήπως το δεύτερο σχέδιο σύμβασης χάλασε ορισμένες σούπες;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΕ καλεί τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας να μην υπογράψουν την σύμβαση έκτρωμα που μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

 

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου