ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ


Αθήνα, 12.10.2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, από την πρώτη στιγμή, προσέγγισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Βασική της στόχευση ήταν η διαφάνεια, ο αντικειμενικός, διεξοδικός έλεγχος  και η απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, εάν προκύψουν, από τα  αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα. Οι εργαζόμενοι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν πρέπει να έχουν το ρόλο του δικαστή και του τιμωρού, όπως αναφέρουν κάποιοι.
Πιστοί στης αρχές μας για διαφάνεια, επιμείναμε η διαλεύκανση των οικονομικών να γίνει με τρόπο θεσμικό, αξιόπιστο και νομικά κατοχυρωμένο. Για αυτό απευθυνθήκαμε  στη μεγαλύτερη εταιρεία Ορκωτών Λογιστών της χώρας όταν καμία άλλη παράταξη δεν προχωρούσε σε ουσιαστικές ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η στάση μας αυτή, ενόχλησε πολλούς, καθώς για πρώτη φορά σε θέματα κακοδιαχείρισης που αφορούν όργανα συμμετοχής και εκπροσώπησης των εργαζομένων (ΟΜΕ, Πολιτιστικός κτλ.)  μια παράταξη επέμενε και πέτυχε την επιβολή ελέγχου από ορκωτό λογιστή !!!
Γνωρίζαμε εξαρχής, ότι θα είναι μια διαδικασία επίπονη, δύσκολη αλλά αναγκαία για την κάθαρση του συνδικαλιστικού κινήματος, καθόσον ο έλεγχος θα ερχόταν σε σύγκρουση με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Αναμενόμενο ήταν, ότι στο τέλος του ελέγχου, θα αντιμετωπίζαμε προσπάθειες αμφισβήτησης και αποτροπής της ολοκλήρωσης του από ορισμένους.
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε :
  1. Ολοκλήρωση του πορίσματος του Ορκωτού Λογιστή
  2. Παραπομπή του πορίσματος στη Δικαιοσύνη για απόδοση τυχόν ευθυνών.
  3. Έκτακτο Συνέδριο για τα Οικονομικά & την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι
Καλούμε
αφενός  τις παρατάξεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να υπονομεύουν την ολοκλήρωση της Συμπληρωματικής Συλλογικής Σύμβασης, στο σημείο που διαφαίνεται ότι είμαστε κοντά στο να αποκομίσουμε σημαντικά οικονομικά οφέλη και 
αφετέρου τη Διοίκηση να μην εκμεταλλευθεί τη συγκυρία υπαναχωρώντας σε όσα έχει δεσμευθεί απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου