ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



9 Ιουλίου 2018


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τα επεισόδια που δημιούργησε η γνωστή ομάδα του κ. Αγγελάκη Μανώλη με υποκινητή τον ίδιο αλλά και το μέλος Δρίβα Κωνσταντίνο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου στις 22/6/2018, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στο σχετικό πρακτικό που συντάχθηκε αμέσως και μετά από ψευδή ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του, δυστυχώς η βίαιη συμπεριφορά κλιμακώθηκε.

Μην μπορώντας να αποδεχτεί τη νομιμότητα ο κ. Αγγελάκης παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου συνοδεία συγκεκριμένων συναδέλφων αλλά και του Προέδρου της ΟΜΕ κ. Σινιώρη κατά την οποία αφού εξύβρισε την πλειοψηφία του ΔΣ,  στόχευσε με χυδαιότητα λεκτική,  προσωπικά κατά της Προέδρου του Σωματείου, Τσιμιδάκη Όλγας, την απείλησε,  φτάνοντας έως και τη χειροδικία.

Μόλις κάποιος φώναξε ότι καλεί το 100, ο ίδιος τράπηκε σε φυγή αφήνοντας ωστόσο εντολή στους υπόλοιπους να αρπάξουν τα πρακτικά.  Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και στη Γενική Συνέλευση της 22/6/2018 από τον κ. Δρίβα ο οποίος άρπαξε τα πρακτικά που κατέγραφε ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ, κ. Παπαδάτος Σταύρος, σε πρόχειρο χαρτί, πλην όμως το βιβλίο πρακτικών είναι ασφαλές και υπό την προστασία της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ.

Χυδαία και απειλητική ήταν και η στάση των φίλων του κ. Αγγελάκη οι οποίοι παρέμειναν για λίγο ακόμα συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές.  Η παρουσία του Προέδρου της ΟΜΕ κ. Σινιώρη ο οποίος συμμετείχε σε αυτό το περιστατικό καθώς και άλλων στελεχών της ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, δεν πρέπει να περάσει χωρίς να στιγματιστεί.  Αν ο κ. Σινιώρης έχει μάθει να συμπεριφέρεται έτσι θα πρέπει να μάθει και να σέβεται το θεσμικό του ρόλο και όχι να λειτουργεί ως υποτακτικός του «αρχηγού».

Μετά την άφιξη της άμεσης δράσης ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά και εκδόθηκε ένταλμα για την αυτόφωρη δίωξη του αλλά διέφυγε της σύλληψης.  Δεν μπορεί ωστόσο να ξεφύγει από την τακτική δίκη του.

Με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της εξαπάτησης,  την οποία καταθέσαμε ως πλειοψηφία του ΔΣ, θέτοντας και τον εαυτό μας υπό έλεγχο, είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες τραμπουκικές συμπεριφορές εκφοβισμού και τρομοκράτησης έχουν στόχο την απόσυρση μας από την υπόθεση αυτή.  Τι έχει να φοβηθεί ο κ. Αγγελάκης από την υπόθεση αυτή;  Γιατί δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τα νεύρα του και να κρατήσει έστω τα προσχήματα της νομιμότητας;

Το παρόν ΔΣ έχει την απόλυτη νομιμοποίηση προκειμένου να συνεχίσει το έργο του και παρά τα περιστατικά αυτά και την επιχείρηση εκφοβισμού θα συνεχίσουμε το έργο μας καθώς αποκλειστικό μέλημα μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε, δεν δεχόμαστε να ζούμε υπό τις απειλές κανενός, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς και υπέρ των εργαζομένων.

Τα μέλη του ΔΣ που γίναμε μάρτυρες αυτής της άνανδρης, χυδαίας, αντισυναδεφλικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα και το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και κάθε τέτοιου είδους εκτροπή και καλούμε όλους (Σωματεία, Παρατάξεις και Συνδικάτο) να πάρουν θέση δημόσια.

Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου