ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Με αφορμή εσωτερικό e-mail για την αποφυγή πρακτικών προσέλκυσης ζώων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Εντονη αντίδραση φιλοζωικών σωματείων προς ΕΥΔΑΠ

Την έντονη αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προκάλεσε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ε.ΥΔ.Α.Π. προς τους εργαζόμενους με βάση το οποίο «καλούνται άμεσα να αποφεύγουν πλήρως πρακτικές προσέλκυσης ζώων εντός των εγκαταστάσεων, είτε μέσω της διατροφής των, είτε μέσω άλλων μεθόδων, οι δε μη συμμορφούμενοι θα θεωρηθούν ως υπαίτιοι για τυχόν περιστατικά διακινδύνευσης της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας εργαζομένων και επισκεπτών, που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την εταιρία ύδρευσης η Π.Φ.Π.Ο. αφού επισημαίνει ότι «το από 16.5.2018 μήνυμα που απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού προς όλους τους εργαζόμενους στην Ε.ΥΔ.Α.Π. διακατέχεται καταφανώς από όλως αντιφιλοζωικά αισθήματα και κίνητρα», υπενθυμίζει το αρ. 9 παρ. 10 του ν. 4039/2012 σύμφωνα με το οποίο «επιτρέπεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής» και ζητά την απόσυρση κάθε σχετικής απαγόρευσης, στηλιτεύοντας την εταιρία για την προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους ότι θα τιμωρηθούν που φροντίζουν για τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης ανήμπορων πλασμάτων, που δεν ευθύνονται αυτά για την αδεσποτεία τους.

«Εάν οι εργαζόμενοι ή οποιοσδήποτε τρίτος αποφάσιζε να βάλει τροφή και νερό ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις τις ΕΥΔΑΠ θα σας «ενοχλούσε και αυτό»?» ερωτά ανάμεσα σε άλλα η Π.Φ.Π.Ο. 

Κλείνοντας την επιστολή  η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.), όπως και Δήμοι στη χώρα, στο πλαίσιο καμπάνιας για τη καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας απέστειλε με τους λογαριασμούς στους δημότες ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη προστασία των αδέσποτων και οικόσιτων ζώων συντροφιάς.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5569743/entonh-antidrash-filozwikwn-swmateiwn-pros-e-yd-a-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου