ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

ΔΑΣ ΕΚΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΑΣ ΕΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
10/5/2018
Η ΔΑΣ καταγγέλλει την στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΑ και ιδιαίτερα την στάση του προέδρου και του γραμματέα που αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο ΔΣ στις 30/3/2018. Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΕΚΑ δέχθηκε καταγγελίες από εργαζόμενους μέλη του σωματείου ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Ν. Αττικής, ακόμα και εκλεγμένων μελών στο ΔΣ του συγκεκριμένου σωματείου, ότι η πλειοψηφία χωρίς να παρθεί καμία απόφαση ούτε σε Γενική Συνέλευση, ούτε καν σε ΔΣ προχώρησε σε αλλαγή του καταστατικού, παραβιάζοντας κάθε τυπική και κυρίως ουσιαστική προϋπόθεση. Το να αποφασίσουν δηλαδή τα μέλη αν εγκρίνουν τις αλλαγές ύστερα από συζήτηση στη ΓΣ.  Ένας από τους στόχους τους είναι να βαφτιστεί το σωματείο «κλαδικό» και να διπλοψηφίζουν για αντιπροσώπους στα Εργατικά Κέντρα μέσω και του πανελλαδικού σωματείου ΠΑΣΕΤΑ που στήθηκε από την πλειοψηφία και είναι ταυτόχρονα μέλος ακόμα και ο πρόεδρος του σωματείου ταχυδρόμων Ν. Αττικής. Είναι τέτοιο το θράσος τους  που στα ασφαλιστικά μέτρα που προσέφυγαν μέλη του σωματείου, παρουσίασαν και πλαστή Γενική Συνέλευση στα γραφεία του σωματείου 40 τετραγωνικών, με 400 πλαστές υπογραφές που υποτίθεται ότι συμμετείχαν, αγνοώντας και αυτό το ίδιο το χωροταξικό πρόβλημα!
Το ΔΣ του ΕΚΑ πήρε απόφαση να προσφύγει ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου που αναγνωρίζει αυτό ως καταστατικό του σωματείου. Γιατί ακριβώς έχει παραβιαστεί κάθε αρχή και λειτουργία, αλλά κυρίως και το ίδιο το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου. Πρόεδρος και Γραμματέας αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση δεν  έδιναν την έγκριση στη νομική υπηρεσία να καταθέσει την αγωγή που ήταν έτοιμη.   Αντ΄ αυτού μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα και αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, κάτω από το τραπέζι, μεταξύ του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ), της ΠΑΣΚΕ και της Ενότητας αποφάσισαν να καλέσουν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το Σάββατο 12/5 για να αλλάξουν την απόφαση του.
Η δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει η συμμετοχή των εργαζομένων στην πάλη ενάντια στη κυβερνητική πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι κούφια λόγια τα ιδιαίτερα της κυβερνητικής παράταξης τα συνθήματα περί «αριστερών» και «προοδευτικών» δυνάμεων στο κίνημα. Αντίθετα το μόνο που τους νοιάζει είναι η διαιώνιση μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του εργατοπατερισμού και η αναπαραγωγή των νόθων αντιπροσώπων. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία μέλη μας και κάθε εκλεγμένο συνδικαλιστή να καταδικάσει αυτή την τακτική της πλειοψηφίας. Οι εργαζόμενοι, με την συμμετοχή τους, να διαφυλάξουν την ουσιαστική και δημοκρατική λειτουργία τους, την διεκδίκηση όπως την έχουμε ανάγκη σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου