ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

ΕΚΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.:   4248                                                  Αθήνα, 14/05/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας κατά την συνεδρίαση του στις 12.5.2018 συζήτησε σχετικά με το κλείσιμο του Αμαξοστασίου του Ελληνικού και  κατέληξε στο παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει Κυβέρνηση και Τρόικα που επιχειρούν το άμεσο και άνευ όρων ξεπούλημα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά. Μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το σιδηρόδρομο, σειρά έχουν τώρα οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Η δήθεν «ανάπτυξη» περιλαμβάνει το κλείσιμο του Αμαξοστασίου Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.
Το κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστασίου της ΟΣΥ με περισσότερους από 800 εργαζόμενους και  με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα λεωφορείων, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνιακό έργο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, θα δυσκολέψει την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού καθώς και των εργαζομένων, τα δρομολόγια θα συρρικνωθούν, οι αναμονές στις στάσεις θα αυξηθούν και περισσότερες γειτονιές θα μείνουν χωρίς συγκοινωνία.
Ζητάμε  την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού, με παράλληλη διασφάλιση και αναδιοργάνωση των εγκαταστάσεων για τη στήριξη του αναγκαίου συγκοινωνιακού έργου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Απαιτούμε:
·         Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών.
·         100% σταθερή κρατική χρηματοδότηση.
·         Ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική.
·         Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
·         Προσλήψεις προσωπικού.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση καθώς επιχειρεί να συρρικνώσει και να τεμαχίσει τις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να διευκολύνει την ιδιωτικοποίησή τους. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους συναδέλφους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες της Αθήνας να στηρίξουμε από κοινού τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στην ΟΣΥ.

Το Δ.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου