ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πυρετός διεργασιών για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

http://www.cnn.gr/oikonomia/story/131984/pyretos-diergasion-gia-to-polynomosxedio-me-ta-proapaitoymena
Μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να κλείσει τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης η κυβέρνηση, ενώ το φλέγον ζήτημα του χρέους παραμένει ανοιχτό.
Μέχρι τις 14 Ιουνίου το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή και να έχει ψηφιστεί. Από τα 88 προαπαιτούμενα, δέκα έχουν νομοθετηθεί, ορισμένα είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ 50 χρειάζονται νομοθέτηση.
Το χρονοδιάγραμμα είναι στενό και τα υπουργεία θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές, καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτουμένων θα πρέπει οι δανειστές να συντάξουν την έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.
Αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη 18-19 Ιουνίου προκειμένου να λάβει την έγκριση και του EuroWorking Group πριν πάει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου. Η νέα ανάλυση βιωσιμότητας θα κρίνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Μέχρι το Eurogroup του επόμενου μήνα στο Λουξεμβούργο, στόχος είναι να έχει ετοιμαστεί το πακέτο των μέτρων για το χρέος, το οποίο σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο δεν πρέπει να συνδέεται με την ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ.
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου. Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας), με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θα διερευνηθούν οι λύσεις και οι πιθανότητες να βρεθεί κοινός τόπος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, που αποτελεί τη διελκυστίνδα ανάμεσα σε Γερμανία και ΔΝΤ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου