ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΟΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
MEΛΟΣΓ.Σ.Ε.Ε. - E.F.P.S.U. * MEMBERC.G.T.G. – E.F.P.S.U.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 243 ΕΙΔ. 2264/28.5.2002
Αθηνάς 58, 105 51 – ΑΘΗΝΑ – Τηλ. 210-5232177 & 210-5226801 – FAX 210-5239037

Αθήνα,25 Απριλίου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Κατασκηνώσεις

Με απογοήτευση διαπιστώνουμε την πρωτοβουλία της Διοίκησης, με την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού στις 24.4.2018, να αποδυναμώσει τον θεσμό της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας την στιγμή μάλιστα που δεν έχει κλείσει χρόνος από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Ιουνίου του 2017.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ υπενθυμίζει σε όλους ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα των εργαζομένων όσον αφορά την όλη διαδικασία εκτός από την οικονομική έγκριση, πάνω από 20 χρόνια με μεγάλη επιτυχία την έχει αναλάβει το πρώην ΚΕΣ και τώρα η ΕΥΑΕ.
(1) Απαιτούμε να μην αλλάξει τίποτα από την όλη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα όπως πραγματοποιείται μέσω της ΕΥΑΕ.
(2) Ζητάμε άμεσα στο σημερινό Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ την αλλαγή των ορίων ηλικίας των κατασκηνωτών που πρέπει να γίνει ως 16 ετών, σύμφωνα με την δέσμευση της διμερούς επιτροπής της ΣΣΕ αλλά σύμφωνα και με την άδεια λειτουργίας των κατασκηνώσεων που εκδίδονται από τις κατά τόπους Νομαρχίες, την αντίστοιχη ΚΥΑ για το τροφείο και τα κατασκηνωτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Ηλεκτρονική κάρτα

Η Διοίκηση φέρνει αιφνιδιαστικά στο Διοικητικό Συμβούλιο εισήγηση για την θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας ελέγχου για τον κάθε εργαζόμενο. Η συγκεκριμένη εισήγηση έρχεται παρά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι για το θέμα θα υπήρχε ενδελεχής διάλογος με την Ομοσπονδία.
Δυστυχώς από το περιεχόμενο της εισήγησης διαπιστώνουμε ότι προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα καθεστώς παρακολούθησης των εργαζομένων «big brother» που θα οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας. Έχουμε σοβαρότατες ενστάσεις για το αν διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει καταστρατήγηση των προσωπικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, μέσω της διαχείρισης (χωρίς την συγκατάθεση μας) των προσωπικών μας δεδομένων.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να αποσύρει άμεσα το θέμα και να προηγηθεί πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων για τον σκοπό αυτού του μέτρου.


ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ

Ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων που απομακρύνει τους αποσπασμένους συναδέλφους μας από την ΕΥΔΑΠ Παγίων. Με την παραπάνω απόφαση θα δημιουργηθεί λειτουργικό πρόβλημα στην Παγίων με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες για τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα υδροδότησης.



Άοπλοι Φύλακες

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η θεσμοθέτηση της νέας ειδικότητας στην ΕΥΔΑΠ του «άοπλου φύλακα». Το θέμα αναδείχθηκε μετά από την έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου Ειδικών Υπηρεσιών διότι διαπιστώθηκε ότι στις επικείμενες προσλήψεις εντέχνως οροθετείται η συγκεκριμένη πρόσληψη με προφανή στόχευση να εκχωρηθεί το αντικείμενο της φύλαξης των υδραγωγείων και των εγκαταστάσεων σε εταιρείες security που δεν μπορούν να φέρουν οπλισμό.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι σήμερα στης 14:30 στο κτήριο της Λαοδικείας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για τα παραπάνω θέματα.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.


Ο Πρόεδρος



Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος
Κορλός Ηλίας




Υ.Γ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 11:00 π.μ. θα συναντηθεί με τους συναδέλφους υδρονομείς με θέμα τις τελικές ενέργειες που χρειάζονται από την Διοίκηση προκειμένου να ενταχθούν οριστικά στο μόνιμο προσωπικό της Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου