ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ





ΑΘΗΝΑ 30/4/2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΙΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων, ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα τότε ήταν η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».

Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, Το 1893, 2.000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Όσα κατακτήθηκαν με αιματηρούς μακροχρόνιους αγώνες, έχουν καταρρακωθεί στην Ελλάδα των μνημονίων μέσα σε μόλις 8 χρόνια υποταγής των κυβερνόντων της χώρας.  Οι αντιδράσεις των πρώτων χρόνων σα να καταλάγιασαν την τελευταία τριετία, δίνοντας το δικαίωμα στους κυβερνώντες να μιλάνε για «σύμφωνη γνώμη του λαού».  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με τα μνημονιακά μέτρα παλιά και νέα!  Δεν πρέπει να αφήσουμε την απογοήτευση να επικρατήσει και να μας οδηγήσει στην μοιρολατρική αποδοχή των όσων μας συμβαίνουν σήμερα και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν για τις επόμενες γενιές, αν δεν τα ανατρέψουμε.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους απέναντι στα σχέδια των λίγων που υλοποιούν την πλήρη απαξίωση του ανθρώπινου δικαιώματος στην εργασία και την αξιοπρέπεια. 

Όλοι μαζί συμμετέχουμε δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης του Μάη σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα 11 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.



Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος

Τσιμιδάκη Όλγα
Η Γενική Γραμματέας

Παπανικολάου Σουλτάνα


Με βάση το Β.Δ. 748/66 για την Πρωτομαγιά έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές ημέρες υποχρεωτικής αργίας για όλους όσους εργαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου