ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σε εργολάβο και το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης



15  Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εργολάβο και το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης

Άλλο ένα αντικείμενο της ΕΥΔΑΠ που από το 2011 λειτουργούσαν οι εργαζόμενοι μας, περνάει στα χέρια εργολάβου.  Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η εργολαβία που θα προκηρυχτεί αφορά τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΛΜ.  Ο Εκπρόσωπός μας στο ΔΣ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του και καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα.

Η απαξίωση της ΕΥΔΑΠ με την εκχώρηση όλων των αντικειμένων σε εργολάβους και της έμμεσης ιδιωτικοποίησης συνεχίζεται, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της αριστερής διοίκησης ότι δήθεν θα σταμάταγε τέτοιου είδους πρακτικές. 

Μέσα σε δύο χρόνια η Διοίκηση έχει καταφέρει να μετατρέψει την ΕΥΔΑΠ σε Εταιρεία εργολάβων και συμβούλων που καθημερινώς αυξάνονται, υποβαθμίζοντας συνεχώς το ικανότατο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Δυστυχώς έρχεται και η συνέχεια με την εκχώρηση και των υπολοίπων αντικειμένων αλλά και με στρατιά συμβούλων ξεχωριστά για κάθε Γενική Διεύθυνση.

Από τις απευθείας αναθέσεις η διοίκηση πέρασε και στις απευθείας μεταθέσεις.  

Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνονται εκ μέρους της Διοίκησης στοχευμένες, κομματικές μετακινήσεις εργαζομένων, με εισηγήσεις των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών. 

Κατά παράβαση του Κανονισμού Προσωπικού και χωρίς καμία ενημέρωση των αρμόδιων Προϊσταμένων και Διευθυντών, υποβιβάστηκαν και μετακινήθηκαν δυσμενώς μέσα σε λίγες ώρες, με ένα απλό τηλεφώνημα ακόμα και συνάδελφοι που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αποχέτευση.  Αυτές οι ενέργειες είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο σχέδιο που περιλαμβάνει το σπάσιμο νευραλγικών Υπηρεσιών και στη συνέχεια μετακινήσεις εργαζομένων. 


Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα τις συγκεκριμένες μετακινήσεις και να λειτουργήσει προς το συμφέρον της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων, μακριά από κομματικούς και συνδικαλιστικούς επηρεασμούς.

Για το ΔΣ της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ


Ο Πρόεδρος


Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας


Κιόσης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου