ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Καίνε τα σπαρτά, μολύνουν το νερό...


Βασίλης Χιώτης

Έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες δια του αρμοδίου υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, την αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, οτι σχεδιάζει και πάλι την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με στόχο να εφαρμοστεί απλή αναλογική από τις προσεχείς εκλογές

Πέραν του γραφικού του πράγματος, καθώς θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα επιχειρήσει αλλαγή του εκλογικού νόμου δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η ηγετική του ομάδα, επιβεβαιώνει οτι δεν δίνει δεκάρα για το συμφέρον της χώρας. Αδιαφορεί πλήρως για την πορεία της Οικονομίας. Δεν τους νοιάζει καθόλου αν η Ελλάδα θα βγει κάποτε από την κρίση κι να θα ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο χρεωκοπίας.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα παραμείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία και πως θα εμποδίσουν τους επόμενους να κυβερνήσουν, προκαλώντας το χάος μετά την αποχώρησή τους.

Το απέδειξαν με τους χειρισμούς τους στο δημοψήφισμα του 2015, ζημιώνοντας την χώρα με κάτι δεκάδες δισεκατομμύρια και φέρνοντας τα capital controls.

Το επιβεβαιώνουν και σήμερα, όταν εξακολουθούν να οραματίζονται καθιέρωση της απλής αναλογικής με την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να συμπληρωθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 200 ψήφων.

Παρά το πρώτο “στραπατσάρισμά” τους τον περασμένο Ιούλιο συγκεντρώνοντας 179 ψήφους, ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε χθες οτι σκοπεύουν να το επιχειρήσουν ξανά το φθινόπωρο, με μόνο στόχο να εμποδίσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης από οποιοδήποτε άλλο κόμμα, εφόσον ηττηθούν στις εκλογές.

Κι επειδή θεωρούν οτι όλοι σκέφτονται, όπως σκέφτονται και οι ίδιοι, πιστεύουν οτι μπορεί τότε να τα καταφέρουν.

Πιστεύουν δηλαδή οτι το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά θα δεχθεί να υπονομεύσει το μέλλον της χώρας για να διασφαλίσει πέντε – δέκα βουλευτές παραπάνω στην επόμενη Βουλή. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν ήδη κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας οτι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν παίζει με τους θεσμούς.

Πιστεύουν επίσης, οτι μειώνοντας το όριο εισόδου στη Βουλή από το 3% που είναι σήμερα στο 2%, θα πείσουν και τον Σταύρο Θεοδωράκη να συμπράξει, λες και ο πρόεδρος του Ποταμιού θα φροντίσει να διασφαλίσει την σωτηρία της παράταξής του, αδιαφορώντας για τους εθνικούς κινδύνους που εγκυμονεί η μείωση αυτού του ορίου.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να εμποδίσουν τη Ν.Δ. να κυβερνήσει με την συνεργασία ενός ακόμη κόμματος στην επόμενη Βουλή.

Επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις επωφελήθηκαν στο έπακρο του εκλογικού νόμου που τους χάρισε τις πενήντα επιπλέον έδρες και την εξουσία και τώρα που διαπιστώνουν πως ούτε αυτό πια τους φτάνει, επιδίδονται σε απέλπιδες προσπάθειες για να μην επωφεληθεί και κανένας άλλος.

Δεν σκέφτονται καθόλου τι θα συμβεί στη χώρα που θα βρίσκεται ακόμη στην κόψη του ξυραφιού και με το ενδεχόμενο χρεωκοπίας ακόμη ορατό, αν μετά τις εκλογές προκληθεί ακυβερνησία.

Ενώ τώρα τονίζουν οτι πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η αξιολόγηση για να μη μας βρει συμφορά, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις πολιτικές συνθήκες για να μην ολοκληρωθεί καμιά άλλη αξιολόγηση, όταν θα έχουν αποχωρήσει από την εξουσία.

Καίνε τα σπαρτά, μολύνουν το νερό, όπως έκανε κάποτε ο Κολοκοτρώνης στον Δράμαλη, όταν έφτασε έξω από το Άργος.

Μόνο που τότε που ο Κολοκοτρώνης μαχόταν για την ελευθερία απέναντι στον κατακτητή.

Ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αδιαφορεί για το αν επικρατήσουν οι κατακτητές.

Αρκεί να παραμείνουν αρχιστράτηγοι...  


http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/646004/kaine-ta-sparta-molunoun-to-nero/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου