ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Αυγενάκη με τη ΔΑΚΕ Δημοσίου

Συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέαπραγματοποίησε σήμερα ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του  Γραμματέα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της ΝΔ, Θεόδωρου Κόλλια. Την Εκτελεστική Γραμματεία ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Γιάννης Παΐδας, και τα μέλη της.
Ο Λ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Ο καλός δημόσιος υπάλληλος, ο εργατικός δημόσιοςυπάλληλος όχι απλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις που εισηγούμαστε, αλλά αντίθετα έχει κάθε λόγο να τις υποστηρίξει. Υποστηρίζουμε σθεναρά την έννοια της αξιολόγησης: μια σωστή αξιολόγηση πρωτίστως είναι εργαλείο επιβράβευσης των εργατικών, των αποδοτικών δημοσίων υπαλλήλων. Όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση, δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν υπάρχουν κίνητρα και επιβράβευση των συστηματικά άριστων δημοσίων υπαλλήλων.  
Σε μια εποχή που, εκ των πραγμάτων, υπάρχει μεγάλη δημοσιονομική πίεση, οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα και από το συμμάζεμα των άσκοπων δαπανών. Τέτοιες δαπάνες, βεβαίως, δεν αποτελούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε ότι το μέγεθος του Δημοσίου θα εκσυγχρονίζεται και θα περιορίζεται όχι με απολύσεις – και έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις –, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία θα μειώνει σταδιακά το Δημόσιο. Και το σημαντικότερο, μέσα από την πρακτική αυτή θα εξελίσσονται οι καλύτεροι με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια τα στελέχη της ΔΑΚΕ θέλουμε να πρωτοστατήσουν».
http://newpost.gr/politiki/571995/synanthsh-aygenakh-me-th-dake-dhmosioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου