ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οι αυταπάτες συνεχίζονται…




13 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αυταπάτες συνεχίζονται…
Η συνέντευξη τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν άκρως αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις του. 
Μην κρατώντας τα προσχήματα, τοποθετήθηκε για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά : «η προσέλκυση επενδύσεων με ανταποδοτικά οφέλη για το Δημόσιο παραμένει η προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είπε ότι «η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα μιας επιχείρησης δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούμε επενδυτές ώστε να αναπτυχθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης
Κάποιος από τους πολλούς συμβούλους του, θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ αλλά και οι Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, δεν έχουν να ανταγωνιστούν κανέναν
Φαίνεται επίσης ότι έχει ξεχάσει ότι με την υπογραφή του έχει εκχωρήσει ήδη τη διαχείριση των εταιρειών ύδρευσης στο Υπερταμείο ξεπουλήματος, που πιάνει δουλειά άμεσα και θα λειτουργεί για τα επόμενα 100 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Τι είπε με δυο λόγια ο κ. Τσίπρας : «επιπλέον έσοδα για την επιχείρηση», που θα έρθουν με αύξηση των τιμολογίων, μαζί με το νέο «περιβαλλοντικό τέλος», μαζικές διακοπές νερού σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και «ιδιωτικές επενδύσεις» δηλαδή εκχώρηση του management σε ιδιώτες. 
Αυτό είναι το πλάνο του για την ιδιωτικοποίηση του φυσικού αγαθού.  «Υποσχέθηκε»,  ότι θα προσπαθήσει να «επιχορηγήσει» τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων που είναι βέβαιο ότι θα απολυθούν,  με τις συνθήκες της «ελεύθερης αγοράς», που προβλέπουν αμοιβές των 400 € το μήνα. 
Δεν έκρυψε ότι όσα μαζεύει από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων πηγαίνουν στους δανειστές.  Το ίδιο συμβαίνει και με όσα συγκεντρώνει από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Συγκεκριμένα ανέφερε, «Τα έσοδα θα πάνε στον κουβά του χρέους.»
Ο κ. Τσίπρας ζει ακόμα στις αυταπάτες του, σα να ζει σε άλλη χώρα χωρίς τις δεσμεύσεις του «αριστερού» μνημονίου, χωρίς capital control, χωρίς δραματική ύφεση. 
Οι πολίτες που υποφέρουν βιώνοντας την σκληρή πραγματικότητα δεν ξεγελιούνται και σύντομα θα αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που τους εξαπάτησαν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου