ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - Για 2,8 δις ευρώ ξεπουλούν τη ζωή μας




25 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για 2,8 δις ευρώ ξεπουλούν τη ζωή μας

  Για 2,8 δις ευρώ της υπό δόσης η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου της χώρας και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας εκχωρώντας και το τελευταίο ίχνος Εθνικής κυριαρχίας.  Πόσο κοστολογούν οι κυβερνώντες τη ζωή των πολιτών; 

 Παραβιάζουν το Σύνταγμα της Ελλάδας. Καταπατούν την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.  Αδιαφορούν για τα τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα που έγινε για το νερό. Βιάζονται να ξεπουλήσουν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 19.3.2014 δικαίωσε τους πολίτες και αποφάσισε μεταξύ άλλων:
«Αρμόδιες να αποφασίζουν για τη βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης παραμένουν σταθερά οι δημόσιες αρχές των κρατών μελών.»

  Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ εύκολα,  αλλά ο λαός δεν ξεχνά τις «δεσμεύσεις» που έδινε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας για δημόσιο νερό.  Τότε έλεγε «θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αλλά η ΕΥΔΑΠ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί».  Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τι δήλωνε σε μια από τις πολλές προεκλογικές επισκέψεις του στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.
https://www.youtube.com/watch?v=P7vs3NnNRcA&feature=youtu.be

  Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε όλες τις περιπτώσεις που επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση του νερού οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για τους πολίτες και για το περιβάλλον.

  Μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων, μαζικές διακοπές υδροδότησης σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, κατάργηση μέτρων στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών από την μη ελεύθερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης.

  Το ξεπούλημα είναι κυβερνητική επιλογή.  Εσκεμμένα προχωρούν στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού με πλήρη γνώση των τραγικών συνεπειών για τη χώρα.  Δυστυχώς οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της εμπορευματοποίησης του νερού βρήκαν τον τέλειο συνένοχο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

  Μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να διασφαλίσει ούτε καν το νερό οφείλει να παραιτηθεί τώρα.

Καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές να μη γίνουν συνεργοί στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού και να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. 
Όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.
 Το νερό είναι η ζωή και δεν την χαρίζουμε ούτε την πουλάμε.

Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις:
  • Κυριακή 25-9-2016 και ώρα 18:00 στον Κινηματογράφο Δεξαμενή  κοινή συνέντευξη τύπου – συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη ΔΕΗ.
  • Δευτέρα 26-9-2016 τρίωρες στάσεις εργασίας,  12:00-15:00 και 15:00-18:00 – Συγκέντρωση πολιτών στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, στις 10:30.
  • Τρίτη 27-9-2056 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γ. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου