ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

« ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. » - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


« ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. »



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                            14-7-2016
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το θλιβερό κείμενο που κυκλοφόρησε πρόσφατα (8-7-2016) ως ανακοίνωση του Συλλόγου Μηχανικών είναι ένα επιπλέον δείγμα της συνεχιζόμενης καθοδικής πορείας στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος Μηχανικών λόγω των παρατάξεων ΣΕΚΕΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανανεωτική (ΠΑΣΚΕ) που αποτελούν το Προεδρείο. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά η αιγίδα του Συλλόγου από το Προεδρείο και τις 2 αυτές παρατάξεις (ΣΕΚΕΣ – Ανανεωτική) για να βγει παραταξιακή ανακοίνωση που επιτίθεται ουσιαστικά  κατά άλλων μελών του Συλλόγου και μάλιστα κατά αυτών που εκπροσωπούν περίπου τους μισούς Μηχανικούς. Και μάλιστα την παρουσιάζουν ως ομόφωνη ανακοίνωση!!!.... Πιθανολογούμε ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι έχουν κάνει αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών τους.

O Σύλλογος Μηχανικών με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου για πρώτη φορά απέχει συνειδητά από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την εταιρεία και τους εργαζόμενους.
1)    Δεν υπάρχει καμία θέση και δράση του Συλλόγου για το Οργανόγραμμα.
Ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου μετείχε στην επιτροπή διαβούλευσης για το οργανόγραμμα και θα μπορούσε ο Σύλλογος να διατυπώσει έστω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, επιλέχτηκε από το προεδρείο σκόπιμα η μη συμμετοχή. Η δε παραπομπή του όλου θέματος σε έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.  

2)    Δεν υπάρχει καμία θέση και δράση του Συλλόγου για την επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαια της Αttica Bank.
Για να είμαστε ακριβείς δυστυχώς το προεδρείο εδώ πήρε θέση.  Ενώ η επένδυση έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως παράνομή και ενώ η απόφαση στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία καθώς απουσίαζε σχεδόν το μισό ΔΣ, το προεδρείο του Συλλόγου, με ανακοίνωσή του προέτρεψε την Διοίκηση να προχωρήσει στην επένδυση, αρκεί όλα να είναι σύννομα!!! Υπήρχε δηλαδή και ιδεολόγημα πίσω από το λάθος!
Θυμίζουμε ότι τα 20 εκατομμύρια σήμερα είναι 6 εκατομμύρια.

 3)    Δεν υπάρχει καμία θέση και δράση του Συλλόγου για την συνάντηση στελεχών ΕΥΔΑΠ με την SUEZ σε ξενοδοχείο.
Θυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την SUEZ σε ξενοδοχείο. Σκόπιμα το προεδρείο του Συλλόγου δεν θέλει να ασχοληθεί με την διερεύνηση των πεπραγμένων της συνάντησης διότι φοβάται να μην διαρρεύσουν και επίσημα τα ονόματα των συμμετεχόντων από την ΕΥΔΑΠ. Άρα δεν παίρνει καμία θέση για την πραγματοποίηση της συνάντησης, παρά την κρισιμότητα της μεταφοράς μας στο υπερταμείο και της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης.

4)     Δεν υπάρχει καμία θέση και δράση του Συλλόγου για την επιστροφή χρημάτων από τις μισθολογικές περικοπές.
Ενώ η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από τις περικοπές έχει αναδειχθεί από την Ομοσπονδία και από άλλα σωματεία (πλην των Μηχανικών), απασχολεί όλους τους εργαζόμενους και διερευνάται από επιτροπή ορισμένη από την Διοίκηση, το προεδρείο του Συλλόγου παραμένει και πάλι θεατής χωρίς θέση και δράση.

5)     Δεν υπάρχει καμία θέση και δράση του Συλλόγου για την εξέλιξη των δικών.
Δεν υπάρχει ενημέρωση στους Συναδέλφους για την πορεία των δικών και την όλη εξέλιξη του θέματος με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται και να ανησυχούν. Δεν υπήρξε καν ενημέρωση για το μοίρασμα των δωροεπιταγών που δίνει ο Σύλλογος και που βρίσκονται στα χέρια του Προεδρείου.


Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Μπενίση στις 13/07/2016

Μετά από αίτημα του προεδρείου του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κο Μπενίση στο γραφείο του.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι: 1. Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μερκουρίδου,  2. Γραμματέας του Συλλόγου κος Αλεξανδρόπουλος, 3. Μέλος του Δ.Σ κος Δήμτσας και εντελώς παράτυπα παραβρέθηκαν, με ευθύνη του προεδρείου, οι επιλαχόντες των εκλογών  κ. Φαλτσέτας (από το ΣΕΚΕΣ) και κ. Ζάνου (από την Ανανεωτική). Τονίζουμε ότι το Δ.Σ του Συλλόγου είναι εκλεγμένο με εννέα μέλη και για να συμμετάσχουν στο ΔΣ επιλαχόντες των εκλογών πρέπει αν έχει προηγηθεί παραίτηση κάποιου εκλεγμένου μέλους.
Εμείς βέβαια έχουμε ζητήσει να παραιτηθείτε για το καλό όλων και μετά από αυτά, ρωτάμε ευθέως: Έχουν παραιτηθεί ήδη κάποιοι από εσάς και το αποκρύπτετε?
Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης τα θέματα ήταν το οργανόγραμμα όπου βέβαια πλέον οι εξελίξεις είναι γνωστές και μία ανώνυμη(!) καταγγελία που έφτασε στον Σύλλογο σχετικά με ανάθεση συμβάσεων για εκπόνηση μελετών όπου βέβαια το προεδρείο ζητούσε εξηγήσεις από τον κ. Διευθύνοντα χωρίς προηγουμένως να έχει ψάξει διεξοδικά το θέμα. 


Και επανερχόμαστε στην από 8-7-2016 ανακοίνωση. Τι πέτυχαν λοιπόν με την ανακοίνωσή τους αυτή:

·         Μας είπαν ότι δεν μας είδαν σε καμία από τις εκδηλώσεις  ενώ ήμασταν σε όλα παρόντες, ουσιαστικά δηλαδή ότι δεν πιστεύουν ούτε στα μάτια τους… Η κ. Λιάπη μάλιστα προλόγησε  από του βήματος την εκδήλωση για το νερό και, ακόμα και στην 1η Συνέλευση που δεν είχε απαρτία, ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης κος Ματθαίος είπε ότι η Ενωτική Κίνηση δεν έχει  κανένα πρόβλημα να παραμείνει στη συζήτηση με τους καλεσμένους όπως και έγινε.
Το πρόβλημά σας βέβαια δεν είναι αν είμαστε εμείς εκεί αλλά ότι λείπουν όλοι οι άλλοι…
·         Μας εκθείασαν το «έργο» τους και την μεγάλη προσφορά τους στους Μηχανικούς που είναι φαίνεται τόσο μεγάλη που κανείς δεν την αντιλαμβάνεται και γι’ αυτό τους γυρνάνε την πλάτη…
·         Προσέβαλλαν με τα γραφόμενά τους συλλήβδην τους Συναδέλφους Μηχανικούς ότι σπεύδουν συμφεροντολογικά για τις δωροεπιταγές και όχι για την Συνέλευση. Δεν αντιλαμβάνονται βέβαια ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να τους προβληματίσει διπλά.
Και μάλιστα ας μην ξεχνούν ότι, στην 1η συγκέντρωση, Συνάδελφοι-μέλη του Συλλόγου, μας κατήγγειλαν ότι μετά το πέρας της  και αφού δεν υπήρχε απαρτία (σύμφωνα με το Καταστατικό όπως εκφώνησε μία ώρα μετά την προγραμματεισθείσα ώρα έναρξής της ο Γεν Γραμματέας κος Αλεξανδρόπουλος)  δωροεπιταγές δίνονταν σε μέλη φιλικά ή πολιτικά προσκείμενα προς το Προεδρείο, ενώ σε άλλα μέλη μας δεν δίνονταν, και χρειάστηκε η παρέμβασή μας για να δωθούν. Πρωτοφανή πράγματα!...
·         Μας παρέδωσαν μαθήματα περί σεβασμού και αλληλοβοήθειας όταν εκείνοι δεν σεβάστηκαν τίποτα από την πρώτη στιγμή και με τα γνωστά σε όλους έργα τους διατάραξαν την ομόνοια και την συνοχή του Συλλόγου και μειώσανε το κύρος του με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στις συνελεύσεις ούτε αυτοί που κάποτε τους στήριζαν!!! Τους συστήνουμε να μην χάνουν τον χρόνο τους γράφοντας ανακοινώσεις και να αφοσιωθούν στο κυνήγι των θέσεων που τους ενδιαφέρουν ενόψει και του νέου οργανογράμματος.
Τα επερχόμενα γεγονότα σύντομα θα μας επιβεβαιώσουν….
·         Στο τέλος, αναρωτιούνται γιατί υπερψηφίσαμε τον Διοικητικό απολογισμό??!!!...  Τι να απαντήσεις αλήθεια για το αυτονόητο? Πολύ απλά λοιπόν τους εξηγούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, τους τείνουμε χείρα βοηθείας και είναι πάγια πρακτική από γενέσεως του Συλλόγου στα πλαίσια διατήρησης της συνοχής του….
Αν όμως και αυτό σας ενοχλεί να μην το ξανακάνουμε…

Συνολικά λοιπόν σας απαντάμε στα γραφόμενά σας με την ιστορική φράση του Θουκυδίδη:
«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» δηλ. μεταφορικά και σε ελεύθερη μετάφραση: όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε!!!….. Και ο νοών νοείτω….


Ας έρθουμε τώρα όμως στο πλέον σημαντικό και κρίσιμο θέμα που μας αφορά όλους και που θα πρέπει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας:

Η ελληνική κοινωνία κλονίζεται συθέμελα, με τους δανειστές να απαιτούν κυριολεκτικά πλέον ¨γη και ύδωρ¨. Για τον λόγο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο, οπότε αυτόματα καταστρατηγείται ο Δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των εταιρειών αυτών. Ποιό θα είναι λοιπόν το μέλλον της Εταιρείας και των εργαζομένων μετά το τέλος του καλοκαιριού? Μήπως το ότι δεν γίνονται προσλήψεις μονίμου προσωπικού είναι στα πλαίσια της συνεχούς απαξίωσης της Εταιρείας και της σταδιακής παράδοσής της στους εργολάβους?

 Ακολουθούν δηλαδή οι δανειστές, την κλασσική συνταγή που εφάρμοσαν και σε άλλες χώρες (πχ Αργεντινή) όπου, αφού τους πήραν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές (νερό, ρεύμα, πετρέλαια κλπ) στο τέλος τους πτώχευσαν και τους εξευτέλισαν με τον χειρότερο τρόπο. Όλα αυτά βέβαια με την βοήθεια των ντόπιων συνεργών τους…..

Συνάδελφοι πρέπει να αναλογιστούμε τι μας περιμένει.
Οι επιθέσεις γίνονται από όλες τις μεριές (εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ).
Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με το σκεπτικό ότι αυτά δεν γίνονται εδώ.
Καλούμε όλους τους Συναδέλφους, από όπου κι αν προέρχονται, να απέχουν από διχαστικές λογικές και να συμπαραταχθούν με την Ενωτική Κίνηση και μαζί με την Ομοσπονδία, συλλογικά και αποφασιστικά, να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι που έρχεται.
Ένα είναι βέβαιον: μόνο η συνειδητά δυναμική αντίδραση ενωμένων όλων των εργαζομένων μπορεί να ματαιώσει τα σχέδιά τους!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου