ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

"Υπό διάλυση οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών" * Απαξιώνεται ο ρόλος και της ΥΕΔΔΕ

Για πλήρη αποδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπ. Οικονομικών, με σαφείς αιχμές κατά παραγόντων της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ, κάνει λόγο η ΔΑΚΕ Εφοριακών, καταγγέλλοντας τη διάλυση του ΣΔΟΕ και την απαξίωσης της νεοσύστατης ΥΕΔΔΕ.
Μια ημέρα μετά τις καταγγελίες των εφοριακών Λάρισας για τις κυοφορούμενες αλλαγές στις υπηρεσίες του υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν την οριστική κατάργηση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, η πανελλήνια συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ. εφοριακών, κάνει λόγο για προχειρότητες στην αναδιάταξη του ελεγκτικού μηχανισμού και προειδοποιεί πως θα αντιταχθούν σθεναρά σε ενέργειες που υποσκάπτουν την εύρυθμη λειτουργία της ΥΕΔΔΕ και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους.
Αφορμή για την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έδωσαν οι εντολές της ΓΓΔΕ να «στοιβαχθούν» ως «φιλοξενούμενοι» σε ακατάλληλα γραφεία άλλων υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε., όσοι υπάλληλοι εντάχθηκαν στη νέα υπηρεσία.
" Σε μία περίοδο που η χώρα και όλα τα κοινωνικά στρώματα μαστίζονται από τη βάναυση υπερφορολόγηση που τους επιβάλλει η «αριστερή» μνημονιακή πολιτική, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ένα μεγάλο και έμπειρο κομμάτι του ελεγκτικού μηχανισμού - η αξιοποίηση του οποίου θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα - έχει καταδικασθεί σε πλήρη αδράνεια λόγω της παντελούς έλλειψης συντονισμού και της πλήρους ασυνεννοησίας που επικρατεί μεταξύ των παραγόντων της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών.
Μετά την καταστροφική διάλυση - υποβάθμιση - συρρίκνωση του ΣΔΟΕ, η ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων), η υπηρεσία που σχεδιάσθηκε ως η νέα αιχμή του δόρατος του αναδιαρθρωθέντος ελεγκτικού μηχανισμού της Γ.Γ.Δ.Ε., έχει περιέλθει σε απραξία καθώς δεν της διατίθεται καν ο στοιχειωδώς απαιτούμενος κτιριακός, υλικοτεχνικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός προκειμένου, έστω, να ξεκινήσει να επιτελεί τη σημαντική αποστολή που της έχει ανατεθεί.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε τις επισημάνσεις στις οποίες προέβαινε τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ίδιος ο υπηρεσιακός, τότε αναπληρωτής ΥΠ.ΟΙΚ. Τρ. Αλεξιάδης, στην επιστολή του προς την ΠΟΕ - ΔΟΥ: "για λόγους αξιοποίησης του προσωπικού αλλά και διευκόλυνσης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα μεταφερθούν σε αυτήν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, ώστε να μην χαθεί χρόνος και χρήματα...»
Έκτοτε, λόγω της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας, όχι μόνο έχει απολεσθεί υπερβολικά πολύτιμος χρόνος και πάρα πολλά χρήματα αλλά, ταυτόχρονα, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και το κύρος της υπηρεσίας της ΥΕΔΔΕ.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, μέσα στη χαοτική κατάσταση της πλήρους αποδιοργάνωσης, συνειδητά επιλέγεται - για ακόμη μία φορά - ως εξιλαστήριο θύμα, η συνήθης εύκολη λύση, ο κλάδος των Εφοριακών. Προκειμένου να καλυφθεί πάση θυσία η απαράδεκτη εικόνα της επικίνδυνης προχειρότητας με την οποία προσεγγίζεται από τους ιθύνοντες το τόσο σημαντικό θέμα της αναδιάταξης του ελεγκτικού μηχανισμού, καλούν άρον - άρον τους συναδέλφους, που μετακινήθηκαν στην ΥΕΔΔΕ, να «στοιβαχθούν». κυριολεκτικά, ως «φιλοξενούμενοι» σε ακατάλληλα γραφεία άλλων υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. Τους καλούν χωρίς καρέκλες, χωρίς γραφεία, χωρίς τον στοιχειώδη ηλεκτρονικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ήτοι χωρίς Η/Υ, εκτυπωτές, μηχανήματα τηλεομοιοτυπίας, φωτοτυπικά μηχανήματα, τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσιακά οχήματα κ.λπ.) να εκτελέσουν απαιτητικές εισαγγελικές παραγγελίες, να χειρισθούν σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και να διενεργήσουν τους απαραίτητους και - κατά τα άλλα, υποτίθεται, προγραμματισμένους -προληπτικούς ελέγχους.
Με τις ανωτέρω ενέργειες των παραγόντων της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ. στήνεται ένα σκηνικό το οποίο απαξιώνει περαιτέρω το κύρος της υπηρεσίας της ΥΕΔΔΕ και. ταυτόχρονα. πλήττει καίρια την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των υπηρετούντων σε αυτή συναδέλφων.
Εάν αυτή την εικόνα απαξίωσης οραματίζονται για τον ελεγκτικό μηχανισμό, τότε ως ΔΑΚΕ εφοριακών καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου να απέχει από κάθε πρόχειρη και απρογραμμάτιστη σχετική ενέργεια και να δώσει αξιόπιστη και οριστική λύση για την εύρυθμη λειτουργία της ΥΕΔΔΕ και - προειδοποιούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δηχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και θα αντιταθούμε σθεναρά στην προχειρότητα που πλήττει το κύρος τους αλλά και την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας".
- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/115104-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD.html#sthash.wCgTf3xG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου