ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να εξηγήσει ποιους ωφελεί η διάταξη για τις offshore

«Το κάθε ελληνικό νοικοκυριό το 2016 θα είναι φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ (...) Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με αυτά τα μέτρα, εμείς δεν θα τα ακολουθήσουμε υπάρχει άλλος δρόμος

Εξηγήσεις για το ποιους ωφελεί η διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ζητεί από την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε ότι «εκεί που υπήρχε γενική απαγόρευση συμμέτοχης σε offshore στους πολιτικούς, ανοίγει ένα παραθυράκι». «Εμείς ρωτάμε ποιος ωφελείται από αυτή τη διάταξη, ζητάμε η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν δυσκολία να κατανοήσουν γιατί επιτρέπεται σε πολιτικούς να συμμετέχουν σε offshore» επισήμανε, ωστόσο παραδέχθηκε ότι «το θέμα των off shore έπρεπε να είχε εντοπιστεί από βουλευτές μας, αλλά το ν/σ είχε 7.500 σελίδες». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αντιγράψει όλες τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, και ότι επενδύει στον ταξικό διχασμό, κάτι που ο ίδιος δεν προτίθεται να πράξει. 

«Εγώ δεν θα διχάσω, γιατί και αυτό διαφθορά είναι, διαφθορά των συνειδήσεων... Ας μην πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε... δεν συμμετέχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές Κυρίτση περί «μενουμευρωπαίων».

«Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες είτε ψηφίσαν ‘’ναι’’, ή ‘’όχι’’. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό όπως το κάνει συνειδητά ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι μια κακή συμφωνία. «Τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα ο κ. Τσίπρας. Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση έχει κόστος» τόνισε. 

«Το καλοκαίρι δεν ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα. Ψηφίσαμε να μείνει η χώρα στην Ευρώπη» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Όπως δήλωσε,
 «το κάθε ελληνικό νοικοκυριό το 2016 θα είναι φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ... Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τους φόρους εμείς έχουμε άλλο δρόμο περιορίζοντας δαπάνες». Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με αυτά τα μέτρα, εμείς δεν θα τα ακολουθήσουμε υπάρχει άλλος δρόμος εξήγησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από το Σεπτέμβριο και μετά η πραγματικότητα των πολιτών θα είναι χειρότερη» προέβλεψε ακόμη.

«Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το 2014 τα πράγματα ήταν καλύτερα. Δεν θα ξαναδώσει ο λαός συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.


«Δεν μου αρέσουν τα ψέματα θέλουμε συμφωνία αλήθειας την Ευρώπη και μπορούμε να την πετύχουμε, γιατί δεν είμαστε αναξιόπιστοι» ξεκαθάρισε. Όπως επισήμανε, μια κυβέρνηση της ΝΔ θα πιέσει για λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί γιατί είναι αναξιόπιστος... Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αναξιοπιστία» παρατήρησε. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα με αποκλιμάκωση των φορών και θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική στους επενδύτες, ανακοινώνοντας ότι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «συμφωνούμε με τις φιλελεύθερες πολιτικές του Τσίπρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, διαφωνούμε όμως με το υπερταμείο. «Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα» επανέλαβε. 

«Η Ελλάδα έχει γίνει φθηνή για επενδύσεις θα προσελκύσουμε επενδύτες δεν θα μοιραστούμε την μιζέρια μας όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμη ότι ζητεί εκλογές όχι γιατί βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά γιατί βλέπει τη χώρα να καταστρέφεται. «Λέμε όχι στην λογική του ώριμου φρούτου, γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει... Πρόθεσή μας είναι η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με γενναίο άνοιγμα στο Κέντρο... Τώρα οι πολίτες αρχίζουν να μας ακούνε» υπογράμμισε. 

«Μη μας κρίνετε για το τι δεν κάναμε, αλλά για την ειλικρίνεια και τις προθέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαι άγνωστος, έχω άποψη και δεν έχω πει ψέματα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός δυστυχώς και εμείς αντιγράψαμε κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε δε. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας προστατεύει τους πελάτες του όχι τους πιο αδύναμους... Ο κ. Τσίπρας βλέπει τους πολίτες σαν πελάτες. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντάται εντός της ημέρας στο Λουξεμβούργο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τη χαρακτήρισε σπουδαία πολιτικό προσθέτοντας ότι δεν δέχτηκε κανένα τηλεφώνημα για το πως θα ασκήσει την αντιπολιτευτική του τακτική. Σήμερα θα προσπαθήσω να την πείσω, είπε, ότι εγώ διαθέτω ένα διαφορετικό σχέδιο.

Τέλος, ο Κυριάκος
 Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωστρέφειας στη ΝΔ. «Είμαι ο πρώτος πρόεδρος με θητεία που λήγει το 2021» τόνισε. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316189/mitsotakis-i-kuvernisi-na-exigisei-poious-afora-i-diataxi-gia-tis-offshore-/#ixzz4A7bNVEsU
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου