ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κυβερνητικός «εμφύλιος»: ΑΝΕΛ κατά Μπαλτά για την Αφάντου της Ρόδου

Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε με τον βουλευτή Πειραιώς των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, να επιτίθεται με δελτίο τύπου κατά της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει αρχαιολογική την έκταση της Αφάντου Ρόδου, εμποδίζοντας έτσι την εκεί επένδυση.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της συμπολίτευσης στην ανακοίνωση του, «η παρέμβαση του Υπουργείου στην συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο ΣτΕ το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο είναι άκαιρη και ανούσια».
Ο βουλευτής αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου και χαρακτήρισε μια ζώνη 10.000 στρεμμάτων στο γκολφ της Αφάντου στο νησί της Ρόδου ως αρχαιολογική έκταση, «ματαιώνοντας έτσι μια τεράστια και σημαντική επένδυση για το νησί».
Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει στην ανακοίνωση του ότι «τέτοιες αποφάσεις εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί την χώρα μας εδώ και χρόνια στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους εκείνους που σκέφτονται ή επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας».
«Δημιουργούν έτσι ένα εχθρικό περιβάλλον αλλά και ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμευσεις της», προσθέτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Πυρά από Καραμανλή-Κόνσολα
Την ίδια ώρα, δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάνος Κόνσολας και ο Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή σχετικά με το ζήτημα, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια απόφαση απολύτου παραλογισμού» και ότι «προκαλεί ερωτηματικά ο χρόνος που επελέγη να εκδοθεί».
Οι δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης τονίζουν επίσης στην σχετική ανακοίνωση τους ότι «η κυβέρνηση εκπέμπει έτσι αρνητικά μηνύματα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα».


Πηγή: Κυβερνητικός «εμφύλιος»: ΑΝΕΛ κατά Μπαλτά για την Αφάντου της Ρόδου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263954/kyvernitikos-emfylios-anel-kata-mpalta-gia-tin-afantoy-tis-rodoy#ixzz46sBCnkEZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου