ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ετοιμάζουν «πραξικόπημα» για την επόμενη ημέρα του «ναι» στο δημοψήφισμα

Κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι η συμφωνία δεν θα χρειαστεί έγκριση από τη Βουλή γιατί θα την έχουν εγκρίνει οι πολίτες - Μιλούν και για εκλογές τον Σεπτέμβριο με επιχείρημα να μην διαταραχθεί η τουριστική σεζόν!(Εδώ θα γελούσαμε αν η καταστροφή δεν ήταν τόσο δραματική!) 
Πρωτοφανείς πραξικοπηματικές πρακτικές απεργάζονται τα ενωμένα επιτελεία Μαξίμου-Βουλής προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος την ερχόμενη Κυριακή. 
Κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης ήδη ξεκίνησε την καλλιέργεια φαιδρών σεναρίων που ξεπερνούν κατά πολύ τις συνταγματικές επιταγές. Με διαρροές επιχειρεί να προκαταβάλει την επόμενη ημέρα ακόμα και αν υπερισχύσει το "ναι". 

Όπως αρχικά δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός σε αυτη την περίπτωση η χωρα θα οδηγηθεί σε εκλογες. Ωστόσο επιτελικά στελέχη του κοινοβουλίου που εκφράζουν αυθεντικά το Μέγαρο Μαξιμου υποστηρίζουν πως οι σχεδιασμός τους προβλεπει διαφορετικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως οι εκλογες θα γίνουν πιθανότατα τον Σεπτέμβριο καθώς δεν πρεπει να διαταραχθεί η τουριστική σεζόν! Προσθέτουν μάλιστα πως ο σημερινός πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα ενημερώσει τους εταίρους πως αποδέχεται την πρόταση Γιουνκέρ που έχει τεθεί στο δημοψήφισμα. 

Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον συμφωνήσουν οι εταίροι - λένε - η συμφωνία δεν θα χρειάζεται την έγκριση της Βουλής καθώς θα την έχουν εγκρίνει οι πολίτες! Πρόσθετουν, δε, ότι μόνο οι εφαρμοστικοί νόμοι θα χρειάζονται ψήφο της Ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Το ίδιο στέλεχος μίλησε και για το ενδεχόμενο να υπερισχύσει το «ΟΧΙ». Στην αρχή μάλιστα τρόμαξε τους συνομιλητές του λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα επιστρέψει στην δραχμή, για να τους εξηγήσει αργότερα πως… αστειεύεται. Ο ίδιος είπε πως το «όχι» θα επιταχύνει την τροχιά «ρήξης» μόνο που στο τέλος – όπως εκτίμησε – θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν οι δανειστές.
http://www.protothema.gr/politics/article/489591/etoimazoun-praxikopima-gia-tin-epomeni-imera-tou-nai-sto-dimopsifisma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου