ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ




                                                   2 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ελλάδα ξημέρωσε την 1η Ιουλίου 2015 μπαίνοντας και τυπικά πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Η αναξιόπιστη και ανεύθυνη συγκυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από καιρό να θέσει τη χώρα σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης προκαλώντας ένα κύμα τρόμου και πανικού στην κοινωνία.  Οι εξελίξεις είναι δραματικές για τους Έλληνες αλλά οι κυβερνώντες περιδιαβαίνουν τα κανάλια με ένα αλαζονικό χαμόγελο, ευτυχείς για την «επιτυχία» τους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε το διχασμό των Ελλήνων προκειμένου να συνεχίσει να εκτρέφει τη μεγαλομανία και την ιδεοληψία του.  Οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα, προπαγανδίζοντας το «όχι» στη συμφωνία με τους δανειστές την ίδια ώρα που έστελνε επιστολή λέγοντας «ναι» σε όλα.  Ξαφνικά την ύστατη ώρα ζητά νέο πρόγραμμα, δηλαδή νέο μνημόνιο με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Ζητά 29 δισ. για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ οι υπουργοί του διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους, ότι δεν θέλουν νέα δάνεια για να πληρώνουν τους δανειστές.
Ψέματα και παλινωδίες μέχρι την τελευταία ώρα!
Οι απόψεις τους αλλάζουν πια κάθε λεπτό.  Κι ανάμεσα στις αντικρουόμενες απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διαφαίνεται ότι πίσω από το Ελληνικό δράμα μπορεί να κρύβεται το σχέδιο τους να υπηρετήσουν το λόμπι της δραχμής και να βγάλουν τη χώρα μας από την Ευρώπη. 
Δεν έθεσε όμως σε δημοψήφισμα το μνημόνιο Τσίπρα που περιελάμβανε  σκληρά μέτρα 8 δις.  Ούτε βέβαια την πρόταση για ακόμα μεγαλύτερο μνημόνιο ύψους 30δις €, που κατέθεσε και κρατούσε κρυφό από το λαό μέχρι να διαρρεύσει από ξένα ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα είναι καθοριστικόΌχι για το ψευδεπίγραφο και διχαστικό ερώτημα που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται πλέον αλλά για την επόμενη μέρα.  
Δυστυχώς η καταστροφή που έχει προκαλέσει το κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΧΑ είναι ανεπανόρθωτη!  Στην σύντομη «διακυβέρνηση» τους χάσαμε τα πάντα και στεκόμαστε αμήχανοι μπροστά στο χάος.  Αν είχαν το ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας θα είχαν ήδη παραιτηθεί.  Όμως και αυτήν την λέξη «αξιοπρέπεια» την ευτέλισαν με το χειρότερο τρόπο. 
Έχουν χρεοκοπήσει στη συνείδηση των Ελλήνων! Στο ραντεβού τους με την ιστορία δυστυχώς απεδείχθησαν ελάχιστοι και μοιραίοι για τη χώρα.
Δε δεχόμαστε κανένα μνημόνιο, ούτε των δανειστών ούτε του Τσίπρα.  Λέμε όχι στον εκβιασμό.
Στις κρίσιμες αυτές ώρες είμαστε όλοι ενωμένοι και ψύχραιμοι.  Δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στον Εθνικό διχασμό.
Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε υπεύθυνα για μια ισχυρή Ελλάδα:
ü      ΝΑΙ στη δυνατότητα εξόδου από την κρίση
ü      ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
ü      ΝΑΙ στη διασφάλιση απρόσκοπτης καταβολής μισθών και συντάξεων στους πολίτες.
ü      ΝΑΙ στην προσπάθεια να ανακτήσουμε συλλογικά όσα είχαμε κατακτήσει.
ΝΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Κιόσης Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου