ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ» H Ζωή «καρφώνει» την κυβέρνηση για την κατάργηση της Διαύγειας

Βραδινή ψυχρολουσία επιφύλαξε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους υπουργούς της κυβέρνησης. 
Ο λόγος για τις υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και για τις 15 τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες έκανε δεκτές χωρίς συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται οι θεσμοί και το Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να παραβιάζεται η διαδικασία, που όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε.
Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός του Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας κατάθεσης των τροπολογιών, επικαλέστηκαν την σοβαρότητα των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν εμπίπτουν στα όρια του συνταγματικού πλαισίου καθώς και ότι έχουν συνάφεια με το νομοσχέδιο.
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι αύριο θα διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που κατέθεσε το Ποτάμι επί 15 τροπολογιών, 13 βουλευτικών και δύο υπουργικών.
Η Ζωή λέει «όχι» στις 3 τροπολογίες -Βούτσης, Κατρούγκαλος προσπαθούν να την πείσουν
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου:  Θα Αδικήσουμε το νομοσχέδιο αν επιτρέψουμε να παρεισφρήσουν διαδικασίες και διατάξεις που δεν τηρούν τον κανονισμό.  Η ανοχή που δείχνει η Βουλή δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να μην οδηγεί σε καταχρηστική προσφυγή σε κοινοβουλευτικά μέσα που παραβιάζουν τη διαδικασία. Η πρόοδος της Βουλής αφού κοίταξε όλες τις υπουργικές τροπολογίες απεφάνθη ότι τρεις από αυτές είναι άσχετες με το παρόν νομοσχέδιο Τρεις υπουργικές τροπολογίες δεν πληρούν τις διατάξεις του κανονισμού. 
1)Χρηματοδότηση κομμάτων.
2)Διαύγεια.
3)Συμπλήρωση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Μάρδα.
Να αποσυρθούν αυτές οι τρεις υπουργικές τροπολογίες.
Αμέσως το λόγο πήραν τόσο ο κύριος Βούτσης όσο και ο  κύριος Κατρούγκαλος που υπερασπίστηκαν τις τροπολογίες και τις χαρακτήρισαν σχετικές με το νομοσχέδιο. 
  • Βούτσης: Οι τροπολογίες 1και 3 είναι μέσα στην ύλη που συζητάμε. Είναι κατά τη γνώμη μου η επιτομή των σχετικών τροπολογιών με το νομοσχέδιο. Θα παρακαλούσα πολυ να αποδεχθουμε τις τροπολογίες κι αν υπάρχει διάσταση απόψεων να αποφασίσει το σώμα 

  • Κατρούγκαλος: Η τροπολογία της διαύγειας ανταποκρίνεται στην συνάφεια του νομοσχεδίου Και είναι ανάγκη να ψηφιστεί για να εκταμιευθούν χρήματαΌσον αφορά τώρα τις βουλευτικές τροπολογίες πολλές απ´ αυτές τις τροπολογίες θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στο κείμενο του νομοσχεδίου ομως δεν προλάβαμε.
 Η πρόεδρος της Βουλής τόσο για την τροπολογία Μάρδα όσο και για τις αλλες δυο  ζήτησε να αποφανθεί το σώμα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση και άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για την τροπολογία Μάρδα πρέπει να αποφανθεί το σώμα έχουν αποχωρήσει δυο κοινοβουλευτικές  ομάδες κατά την άποψή μου όχι για λόγους που άπτονται της τήρησης του Συντάγματος και της διαδικασίας. Να μας κάνει όλους πολύ πιο προσεκτικούς το αποψινό για τον τρόπο νομοθέτησης . Οι αβλεψίες που υπάρχουν σε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου χρειάζεται να διορθωθούν με τροπολογίες. Και για τις τρεις τροπολογίες θα πρέπει να αποφανθεί η Βουλή
  • Βούτσης: τα πράγματα πια είναι πάρα πολύ σοβαρά δεν ξέρω ποσο θα μπορέσει να λειτουργήσει η διάταξη  που θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδας
Ένταση προκλήθηκε με το βουλευτή του ΚΚΕ Κατσιώτη κατηγόρησε την κ. Κωσταντοπούλου ότι όλη την ημέρα δεν πήρε τον λόγο και ήρθε να μιλήσει για τις τροπολογίες τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα
  • Κατσιώτης ΚΚΕ:  γνωρίζετε από το πρωί τις  τροπολογίες και έρχεστε στις δωδεκάμισι για να το θέσετε;
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου : Δεν κατάλαβα το πνεύμα σας επειδή είναι αργά να τα ξεχάσουμε να τα καταπιούμε; δεν πιάνεται στον ύπνο η βουλη.Στη ζούλα διαδικασίες δεν κάνω και μην με προσκαλείται να κάνω . Που ειναι οι βουλευτες σας; 
  • Κατσιώτης : Εσείς που είσασταν όλη τη μέρα και ήρθατε στη Βουλή μετά τα μεσάνυχτα να μιλήσετε για τις τροπολογίες;
Μετά την ένταση με τον κ.Κατσιώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφυγε από την έδρα και την αίθουσα  όπως και ο κ.Βούτσης με τον οποίο είχε στο γραφείο της διαβουλεύσεις.
Η κ.Κωσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα και ζήτησε από τους παριστάμενους βουλευτές να αποφανθούν εάν οι τροπολογίες είναι σχετικές με το νομοσχέδιο ή όχι και δια εγέρσεως οι περισσότεροι βουλευτές απεφάνθησαν ότι είναι σχετικές.
Τελικά επελέγη ψηφοφορία για όλες τις τροπολογίες βουλευτικές και υπουργικές να γίνει σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα.
Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υποστήριξε θερμά το Γιώργο Κατρούγκαλου τόσο για το νομοσχέδιο όσο και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά της Αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας χαρακτηριστικά 
 «Εάν κάποιοι κόπτονται περί επιόρκων πρέπει,  να τοποθετηθούν καθαρά και σε σχέση με τον ελεγχόμενο ποινικά σημερινό Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και σε σχέση με την ελεγχόμενη ποινικά σημερινή Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε σχέση με το σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που για πάρα πολλά πράγματα θα πρέπει να ελεγχθεί».
Πάντως βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για μεταμεσονύκτια παράσταση της κυρίας Κωνσταντοπούλου που σκοπό είχε όχι να οδηγήσει σε απόσυρση των υπουργικών τροπολογιών αλλά να καλύψει τη δική της θέση  σε σχέση με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης οτι όταν υπάρχουν νομοσχέδια με πολλες και ασχετες τροπολογίες ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τότε εκείνη είναι απούσα από την έδρα για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά ή με όσα εξήγγειλε στην πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής.


Πηγή: H Ζωή «καρφώνει» την κυβέρνηση για την κατάργηση της Διαύγειας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/205012/h-zoi-karfonei-tin-kyvernisi-gia-tin-katargisi-tis-diaygeias#ixzz3ZNccH1Il

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου