ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Ομολογεί ότι πήρε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και προκαλεί για την σπατάλη!

Σαν νέος... Άκης, ο Τόσκας κάνει αυτά που πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε - Ουδεμία συναίσθηση για το κόστος - Ποζάρει μπροστά στο ελικόπτερο και μιλάει για... μονταζιέρα - Λέει ότι του 'ρθαν ξαφνικά Ρώσοι επενδυτές - Ανακοινώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - Χαλαρή κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ενώ θα μπορούσε να πάει με το υπουργικό αυτοκίνητό του στο Αίγιο σε μιάμιση ώρα, ανακάλυψε επείγουσα συνάντηση με Ρώσους για να δικαιολογήσει VIP πτήση με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και την προφανή σπατάλη κρατικού χρήματος!

Ο λόγος για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα ο οποίος φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ΘΕΜΑ την ώρα που μόλις έχει προσγειωθεί με ένα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο γήπεδο του Παναιγιάλειου. Κι όμως. Παρά την ύπαρξη των φωτογραφικών ντοκουμέντων ο υφυπουργός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΘΕΜΑ για χρήση... μονταζιέρας, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος πόζαρε μπροστά από το ελικόπτερο. 

Στην απάντησή του, ο κ. Τόσκας αποκαλύπτει το «εκλεκτό» ήθος και ύφος του, κατηγορώντας και προκαλώντας αντί να δίνει εξηγήσεις. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ αλλά δεν εξηγεί γιατί επέλεξε μια πανάκριβη πτήση με ελικόπτερο ενώ θα μπορούσε να μετακινηθεί στο Αίγιο με το υπουργικό αυτοκίνητο. Κυρίως όμως με την απάντησή του δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση για το κόστος την ώρα της οικονομικής κρίσης...
Χαλαρή κάλυψη από την κυβέρνηση
Για την VIP πτήση του κ. Τόσκα από την Αθήνα στο Αίγιο ρωτήθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Σακελλαρίδης προσέφερε χαλαρή κάλυψη στην πολυτελή πτήση του κ. Τόσκα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υφυπουργού Άμυνας λέγοντας ότι ο ίδιος ο Νίκος Τόσκας έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις...


Πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο

του Παναγιώτη Σαββίδη

Με το μοναδικό -σε λειτουργία- ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ταξίδεψε από την Αθήνα στο Αίγιο ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας, προκειμένου να συναντήσει υποψήφιους… Ρώσους επενδυτές για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ).


Αν και η απόσταση με Ι.Χ. είναι λιγότερη από 185 χλμ., περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Νίκος Τόσκας και ο συνεργάτης του επέλεξαν την εύκολη λύση: να δεσμεύσουν το μοναδικό διαθέσιμο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τύπου Agusta B-212,  για να βρεθούν στο Αίγιο και να συναντήσουν Ρώσους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΒΟ και το ενδεχόμενο να αναλάβει η βιομηχανία την κατασκευή του γνωστού όπλου καλάσνικοφ. Οι… υποψήφιοι  Ρώσοι επενδυτές έφτασαν νωρίτερα στην ΕΒΟ, με ελικόπτερα που μίσθωσαν από ιδιωτική εταιρεία, τα οποία προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Προφανώς το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με τον κ. Τόσκα προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου επειδή δεν μπορούσε να κάνει και αυτό χρήση του ελικοδρομίου της ΕΒΟ. Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ανέμενε αυτοκίνητο της ΕΒΟ που μετέφερε τον κ. Τόσκα και τον συνεργάτη του κ. Κυριάκο Κυριακίδη, ναύαρχο ε.α. και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που απέχουν από εκεί περίπου 1,5 χλμ. 

Στιγμιότυπα από το βίντεο της άφιξης στo γήπεδο του Αιγίου το οποίο επέλεξε ο υφυπουργός Αμυνας για να προσγειωθεί


Να σημειωθεί πως για την… incognito επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας στο Αίγιο δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενώ ακόμη και ο Δήμος Αιγίου ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν από την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. «Μας ενημέρωσαν πως ένα ελικόπτερο θα προσγειωθεί στο γήπεδο, χωρίς να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες ποιοι επιβαίνουν σε αυτό. Αμέσως βρέθηκα στο στάδιο για να ενημερώσω και να απομακρύνω αθλητές που προπονούνταν και προσωπικό για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο βοηθός δημάρχου Αιγίου Νίκος Θανασούλιας, συμπληρώνοντας πως εξεπλάγη όταν είδε από το ελικόπτερο να κατεβαίνει ο υφυπουργός Αμυνας. «Ως εκπρόσωπος του Δήμου Αιγίου, τον καλωσόρισα στον τόπο μας. Αργότερα πληροφορήθηκα για τον σκοπό της επίσκεψής του».


ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 12:15
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας φτάνει με... ασθενοφόρο ελικόπτερο και ο έκπληκτος αντιδήμαρχος σπεύδει να τον υποδεχτείΟ υφυπουργός Αμυνας δήλωσε πως στόχος της επίσκεψής του είναι να ενημερώσει τους Ρώσους υποψήφιους επενδυτές για τις δυνατότητες της ΕΒΟ. «Καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε επισκέπτη δείχνει ενδιαφέρον και είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να διαπιστώσει από κοντά την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, μεταξύ αυτών και της ΕΒΟ Αιγίου. Ως πολιτική ηγεσία επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουν αυτά τα εργοστάσια των ΕΑΣ για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ευρύτερη οικονομία της χώρας», είπε συγκεκριμένα στην τοπική εφημερίδα «Φιλόδημος». Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ των υποψήφιων Ρώσων επενδυτών και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, υπήρξε γενικά θετικό κλίμα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Οι Ρώσοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προϊόντα που παράγει σήμερα η ΕΒΟ, ενώ εξέτασαν και εάν πληροί τις προδιαγραφές κατασκευής του δημοφιλούς καλασνίκοφ.  
Μόνο το ένα ελικόπτερο πετάει  
Να σημειωθεί πως από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές. Για το service των δύο ελικοπτέρων, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούνται περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ. Εως ότου επισκευαστούν, τις ανάγκες του ΕΚΑΒ καλύπτουν ελικόπτερα Agusta B-212 και Super Puma, καθώς και ένα αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, ο Στρατός Ξηράς διαθέτει τα ελικόπτερα Chinook όποτε κριθεί αναγκαίο. Καυστικό είναι το σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργιου Μαθιόπουλου στο «ΘΕΜΑ»: «Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι διαμορφωμένα για τη διακομιδή ασθενών και όχι για τη μεταφορά επίσημων προσώπων. Είναι καλό, λοιπόν, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς που αποκτήθηκαν», λέει, καταλήγοντας με νόημα: «Τι θα συνέβαινε άραγε αν την ώρα που το ελικόπτερο εξυπηρετούσε τον κ. Τόσκα απαιτούνταν να καλύψει ένα έκτακτο περιστατικό;».

Η άφιξη του υφυπουργού Αμυνας με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο δεν πέρασε απαρατήρητη. Ορισμένοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την ενέργεια αυτή λέγοντας πως λόγω πίεσης χρόνου του κ. Τόσκα επιλέχθηκε να μεταβεί στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για… λόγους  οικονομίας, μια και καίει λιγότερα καύσιμα σε σχέση με ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο τα έξοδα του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, κυρίως για καύσιμα, αγγίζουν τα 1.000 ευρώ για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αν σε αυτά συμπεριληφθεί και η επιστροφή, τότε το ποσό φτάνει τα 2.000 ευρώ. Οδικώς -με καύσιμα και διόδια- η διαδρομή Αθήνα - Αίγιο - Αθήνα δεν ξεπερνάει τα 80-100 ευρώ.  Από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα το ΕΚΑΒ, τα δύο βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων και μόνο ένα καλύπτει έκτακτες αεροδιακομιδές: αυτό με το οποίο πέταξε ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας (δεύτερος από αριστερά)

Πληροφοριακά, ο 63χρονος κ. Τόσκας υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις, και συγκεκριμένα στα Τεθωρακισμένα, και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ενώ ήταν και κύριος συντάκτης του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αμυνα στις εκλογές του 2009. Παραιτήθηκε από συνεργάτης του κ. Μπεγλίτη τον Ιούνιο του 2011 για «λόγους δεοντολογικούς και πολιτικής αντιπαράθεσης». Την ίδια εποχή γίνεται μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», με πρόεδρο τον καθηγητή -και σημερινό υπουργό Εξωτερικών- Νίκο Κοτζιά και ξεκινάει το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατέληξε με μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές και την ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου στη συνέχεια.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:
«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας!

Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!
Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση.

Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».


Η απάντηση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«Με μία ανακοίνωση-παραλήρημα ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας παραδέχεται και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι πήρε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο και τον ευχαριστούμε γι'αυτό.
Ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας ότι πήγε στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως για να συναντηθεί με Ρώσους. Βεβαίως, μέχρι και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ γνωρίζουν ότι σε μιάμιση ώρα θα ήταν εκεί με το υπουργικό αυτοκίνητο και την άνεσή του. Κι ενώ υποτίθεται ότι η μετάβασή του στο Αίγιο ήταν επείγουσα, ο κ. Τόσκας πρόλαβε να φωτογραφηθεί με τους τοπικούς άρχοντες... Τι εννοεί ο υφυπουργός ότι η ρωσική αντιπροσωπεία βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο εργοστάσιο της κρατικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο; Έφοδο έκαναν οι Ρώσοι;

Αναρωτιόμαστε πού την είδε την μονταζιέρα ο κ. Τόσκας. Εκείνος δεν είναι πού στέκεται μπροστά από το ελικόπτερο στη φωτογραφία;

Σε περίοδο κρίσης ο κ. Τόσκας πήρε το ελικόπτερο για να πάει στην Αχαϊα, προφανώς στο πλαίσιο του... λιτού βίου, αδιαφορώντας για το κόστος που θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι.

Ευχαριστούμε επίσης τον υφυπουργό κ. Τόσκα για τον αποκάλυψή του ότι το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την συμπαραγωγή όπλων με τους Ρώσους.

Αντιλαμβανόμαστε την αξίωσή του να τύχει διακριτικής μεταχείρισης. Δυστυχώς όμως, για λόγους δεοντολογίας ούτε πρέπει, ούτε όμως και μπορούμε, να ακολουθήσουμε το ύφος του κ. Τόσκα γιατί ποτέ δεν εκθέτουμε τις πηγές μας, όσα στρατόπεδα κι αν αλλάζουν.   

Όσο για τα υπόλοιπα που αποκαλύφθηκαν για την παρακρατική δράση και το στήσιμο μηχανισμού που απειλεί και εκβιάζει με άνοιγμα λογαριασμών δημοσιογράφων, περισσότερα αύριο από το www.protothema.gr. Θα ενδιαφέρουν πολύ κόσμο».


ΝΔ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τόσκας
Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη καλεί τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Τόσκα, η ΝΔ, ο οποίος όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο Αίγιο.

«Το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για την μεταφορά των Υπουργών» σχολιάζει ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας στις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ.

«Η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκα σχετικά με τη χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ είναι δυστυχώς χειρότερη της ίδιας του της πράξης. Είναι λυπηρό ότι ακόμη και τώρα αδυνατεί να καταλάβει, ότι το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για την μεταφορά των Υπουργών, αλλά για να μεταφέρει ασθενείς. Ας αφήσει στην άκρη την γνωστή τακτική της κατασκευής φανταστικών εχθρών και έστω και αυτή τη στιγμή ας ζητήσει δημόσια συγγνώμη» επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τόσκας.
ΠΑΣΟΚ για Τόσκα: Φαινόταν σεμνός. Τι τον άλλαξε;
«Τι είναι αυτό που άλλαξε τον Νίκο Τόσκα από τον επίμονο, αλλά σεμνό άνθρωπο που ήταν όσο ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ;», ρωτά η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση σχετικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο ΘΕΜΑ.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μεταφορά του κ. Τόσκα στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, που αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, όπου καταλήγει πως ό,τι άλλαξε τον υπουργό ήταν «προφανώς αυτό που τον οδήγησε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να δεχθεί να είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: 
Ο κ. Τόσκας ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και ως μέλος του τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ έδινε την εικόνα επίμονου αλλά σεμνού ανθρώπου. Τι είναι αυτό που τον άλλαξε; Προφανώς αυτό που τον οδήγησε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να δεχθεί να είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ.

http://www.protothema.gr/politics/article/472772/omologei-oti-pire-to-elikoptero-kai-prokalei-gia-tin-spatali/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου