ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συντάξεις: Τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές – Ενοποιήσεις Ταμείων

Η κόκκινες γραμμές πήγαν αρκετά πιο πίσω όπως όλα δείχνουν. Αν διαβάσει κανείς πίσω από τις λέξεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις Τσίπρα – Γιούνκερ το συμπέρασμα είναι πως έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στο Ασφαλιστικό

Οι κύριοι Τσίπρας και Γιούνκερ έκαναν αναφορά σε εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο αυτό να γίνει δίκαιο και βιώσιμο.
Η μετάφραση της παραπάνω φράσης είναι σχετικά απλή, τουλάχιστον με βάση τα όσα απαιτούν τα τελευταία χρόνια οι εταίροι και δανειστές.
Σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό η απαίτηση όχι μόνο του ΔΝΤ που το έθεσε πρώτο αλλά και των Ευρωπαίων δανειστών είναι η ενοποίηση των Ταμείων.
Η ενοποίηση είναι το πρώτο βήμα. Το αμέσως επόμενο είναι η θέσπιση ενιαίου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και το τρίτο η αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης των ταμείων εκτός κρατικής χρηματοδότησης.
Και τα τρία παραπάνω βήματα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.
Μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, αλλά και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Η ενοποίηση των ταμείων και ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σημαίνει ότι θα εξαλειφθούν οι διαφορές στα ποσά των συντάξεων αλλά και τα “παράθυρα” ή οι ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά στα όρια συνταξιοδότησης που υπάρχουν σήμερα. Παράλληλα η αναζήτηση άλλων πηγών χρηματοδότησης, πλην κρατικής, σημαίνει μείωση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό ( το ΔΝΤ μετράει το έλλειμμα των ταμείων ως κρατικό έλλειμμα) και ουσιαστικά επανέρχεται με άλλα λόγια η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

http://www.newsit.gr/ellada/syntaxeis-meioseis-kyries-epikoyrikes-tameia-0705/400520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου