ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Η ώρα της μεγάλης απόφασης για την κυβέρνηση Τσίπρα φτάνει Πληροφορίες για ραγδαία επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και των πολιτικών εξελίξεων

Κωβαίος Αγγελος

Ενδείξεις που συντείνουν στο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει σαφή πρόθεση για επιτάχυνση των διαδικασιών και επίσπευση της συμφωνίας με τους εταίρους, κυριαρχούν από το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt περιγράφει ως «βέβαιη» την  συμφωνία Αθήνας - δανειστών, ενώ λίγο πρίν το μεσημέρι της Τρίτης το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία ακόμη επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ

Πηγές που έχουν γνώση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση, μεταδίδουν ότι η πρόοδος των τελευταίων ημερών ήταν καταλυτική, σε βαθμό που υπάρχει, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, μία βάση συμφωνίας με συγκεκριμένα στοχεία και δεσμεύσεις σε όλα τα πεδία (ακόμη και στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και άλλα πεδία που βρίσκονται έως σήμερα πέραν των «κόκκινων γραμμών»), πλην του ζητήματος του χρέους, το οποίο πιθανολογείται ότι θα μείνει σε εκκρεμότητα για την επόμενη φάση διαπραγματεύσεων. 

Καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης με τον Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης δεν θα είναι μόνον το θέμα της ρευστότητας, αλλά το σύνολο των διαπραγματεύσεων και της επιδιωκώμενης λύσης. 

Με βάση αυτά, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει το δραματικό σενάριο της πιστωτικής ασφυξίας και να προχωρήσει σε μία σειρά μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις για μέτρα, ακόμη κι αν αυτό σημάνει ότι θα απαιτηθεί μία σύγκρουση με την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του. 

Οπως μεταφέρουν ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην συμφωνία με τους δανειστές, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να επιδιώκει, οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες και οι αναδιατάξεις μοιραία θα εκδηλωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=700899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου