ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012






Δ.Α.Κ.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.
ΖΗΝΩΝΟΣ 4, 104 31, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-5239546,
κιν. 6977600052 (7120)

 






15 ΜΑΙΟΥ 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό και πολιτικά αβέβαιο κλίμα που όλοι βιώνουμε, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έληξαν στις 14 Μαΐου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα στις 10 Μαΐου, την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και εξουσιοδότησε την Διοίκηση για την υπογραφή της. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων με την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.
Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει διάρκεια τριών ετών, αρχίζει στις 10/5/2012 και λήγει στις 9/5/2015 και διασφαλίζει:
1)    Τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, ακόμα και εάν προκύψουν οικονομικοί ή τεχνικοί λόγοι στο μέλλον που θα διαφοροποιούν την σημερινή κατάσταση της Εταιρείας.
2)    Τον Κανονισμό Εργασίας, όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα και παραμένει σε ισχύ.
3)    Τους όρους όλων των προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίοι ενσωματώνονται σε αυτήν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της.
4)    Όλα τα νομικά και δικαστικά δικαιώματα και τις εν ισχύ κατατεθειμένες αγωγές καθώς και αυτές που θα κατατεθούν, οι οποίες αμφισβητούν τις περικοπές μισθών που έγιναν με τους κατάπτυστους Νόμους 3833/2010 και 3845/2010 των μνημονίων.
5)    Την επαναφορά σε ισχύ της Συλλογικής Σύμβασης του 2009 μετά την λήξη του Μεσοπρόθεσμου, η οποία σχεδόν συμπίπτει με την λήξη της παρούσας.
         Προσπαθήσαμε στις τόσο αντίξοες συνθήκες που επικρατούν να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους εργαζόμενους.
         Οι συνέπειες εάν δεν είχαμε υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα ήταν για όλους μας οδυνηρές, διότι μετά την λήξη της μετενέργειας, οι Συμβάσεις μετατρέπονται σε ατομικές, οι κανονιστικοί όροι όλων των προηγούμενων Συμβάσεων που αφορούν επιδόματα παύουν να ισχύουν και διατηρούνται μόνο ο βασικός μισθός, χρονοεπίδομα, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας για όσους το δικαιούνται.
         Επιπλέον η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι παραμονή εθνικών εκλογών, το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας που κατείχε το Δημόσιο, πέρασε στα χέρια του Ταμείου Ξεπουλήματος (Αξιοποίησης) Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με σκοπό την πώλησή της.
       Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσουμε άμεσα τόσο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις όσο και με δικαστικές προσφυγές, ενάντια στο άγριο ξεπούλημα της Εταιρείας όπως αυτό μεθοδεύεται.
       Με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, οι πολίτες έστειλαν ένα ισχυρότατο μήνυμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ανατροπής των αδιέξοδων πολιτικών, των αλλεπάλληλων και εξοντωτικών μειώσεων, τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και κατά του ξεπουλήματος των Κερδοφόρων Επιχειρήσεων και του Δημόσιου Πλούτου της Χώρας μας.
      Οι πολιτικοί οφείλουν να σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία, να αλλάξουν την φιλομνημονιακή γραμμή τους και να προσαρμόσουν την πολιτική τους στη λαϊκή απαίτηση, έτσι ώστε άμεσα και με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των ολέθριων όρων των μνημονίων, για τη σωτηρία της Χώρας και των πολιτών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΑΚΕ Ε.ΥΔ.Α.Π.


Ο Πρόεδρος & Εκπρόσωπος  Εργαζομένων στο Δ.Σ.

Αγγελάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου