ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δεν ήταν ο πρώτος...ας είναι ο τελευταίος

Η τυπική έκφραση της θλίψης μας δεν είναι αρκετή.  Τα λόγια δεν είναι αρκετά μπροστά στο φαινόμενο της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα μας.  Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την εθνική κατάθλιψη στην οποία μας έχει οδηγήσει η αδιέξοδη πολιτική των Μνημονίων.  Ο όρος "αυτοκτόνησε" μάλλον δεν είναι ακριβής.  Όταν ένας άνθρωπος, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας οδηγούνται με πολιτικές πράξεις στην αυτοχειρία αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο".   Άλλωστε όλα τα θύματα, συνειδητά επιλέγουμε τον όρο, κατονομάζουν τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης τους, όπως και ο άτυχος συνταξιούχος σήμερα, και αναφέρουν ακριβώς τους λόγους της απονενοημένης τους ενέργειας.  Κύριοι δεν είναι απλά μια στατιστική!  Μιλάμε για συνανθρώπους μας. 

Ένας 77χρονος Ελληνας, συνταξιούχος φαρμακοποιός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.
Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος κατέβηκε τα σκαλιά του Συντάγματος, πήγε στο γκαζόν στην αριστερή πλευρά της πλατείας, έξω από την είσοδο του μετρό, και αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο με γεμιστήρα.


Μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν στον άτυχο άνδρα τις πρώτες βοήθειες άλλα ήταν ήδη αργά.
Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Σύμφωνα να πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση.
Στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ο 77χρονος έγραψε πως «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε:
Ήταν ήρεμος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Τον γνώριζα από παλιά. Ερχόταν κάθε μήνα στον σύλλογό μας αφού μέχρι το 1994 ήταν ενεργό μέλος
και διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους. Δε γνωρίζω αν τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικά προβλήματα…”
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και μιλούσε διαρκώς για τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης . Ήταν επίσης μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» .

Σήμερα μια γυναίκα έφυγε με τα πόδια από το σπίτι της στην Αμαλιάδα και έφτασε έως τα Χανάκια. Εκεί σταμάτησε στη γέφυρα και για αρκετή ώρα φαίνεται πως σκεπτόταν τι θα κάνει.

Κάποια στιγμή πέρασε έξω από τα κάγκελα και έκανε βουτιά στο κενό!
Έπεσε όμως με τα πόδια και ευτυχώς τραυματίστηκε μόνο στα κάτω άκρα. Μετά τις εξετάσεις παραμένει νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο.
Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο στο Σύνταγμα όπου εκφράζουν τη λύπη και την αγανάκτησή τους για το θλιβερό αυτό συμβάν, νιώθοντας έναν ξένον άνθρωπο εξαιρετικά δικό τους.  Μικροσυγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Κύριοι της Κυβέρνησης, κύριοι της Τρόϊκας, αν τελικά και σήμερα καταφέρετε να κοιμηθείτε τι άλλο να πούμε εμείς; Ο λαός και σήμερα όπως και πολλά βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου