ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ; (AΠΟ ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ)


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα:
Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα,στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».
ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΚΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΛΤΑ : Η ( επίμαχη ) έγκριση αφορά το πρόγραμμα προσλήψεων απόλυτα απαραίτητου για τη λειτουργία του Οργανισμού ΕΣ/ΟΧ προσωπικού έτους 2012 ( συνολικά ) και όχι προεκλογικές και μάλιστα ρουσφετολογικές προσλήψεις! Αποτελεί ( η έγκρισή του ) αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει ο Οργανισμός να λειτουργήσει.  Έγινε εφικτή η αποδοχή του χάρις σε ενέργειες του κ. Βορίδη, που έτσι μερίμνησε για την εύρυθμη λειτουργία ενός από τους εποπτευόμενους  φορείς του Υπουργείου του. Σημειώνεται ότι σχετικές με την πρόσληψη στον ΕΛΤΑ ΕΣ/ΟΧ Προσωπικού οι διαδικασίες είναι απόλυτα νόμιμες και διαφανείς, οι προσλήψεις γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καμία «παρέμβαση» δεν είναι δυνατόν να γίνει!
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ :
Σε τι εξυπηρετεί το «αυτομαστίγωμα» του πολιτικού προσωπικού αυτής της Χώρας ;;;
Τι εξυπηρετούν κείμενα που μπλέκουν ένα ΕΤΗΣΙΟ πρόγραμμα πρόσληψης Εκτάκτου, απολύτως απαραίτητου Προσωπικού ( κυρίως Ταχυδρόμων ), με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που αφορά τακτικό προσωπικό, που  ( δυστυχώς) δεν προσλαμβάνει, ούτε προβλέπεται να προσλάβει ο Οργανισμός.
Γιατί πρέπει να υιοθετούνται από την πλευρά του επικοινωνιακά πυροτεχνήματα «τύπου Ρέππα», που λίγο μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, σκανδαλολογούσε σε σχέση με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ασύστολα, ΑΝΕΞΟΔΑ και αβάσιμα;
Γιατί σε βάρος των συμφερόντων του Οργανισμού και με αντικείμενο αντιπαράθεσης τον πολύπαθο ΕΛΤΑ, να «σηκώνεται» τόση «σκόνη»;
Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος!
Γιατί  πρέπει διαφανείς προσλήψεις εκτάκτων να γίνονται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού;
Για να κυνηγάει ο κόσμος τους πολιτικούς και να τους προπηλακίζει;
Για να απολαμβάνουν ( οι πολιτικοί πάντα) τα μουτζωματάκια  και τα γιαούρτια τους;
Για να γίνονται θύματα της ποιο απίθανης σκανδαλολογίας;
Ή για τα «ψηφαλάκια»;
Θεωρούμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν πολλές «αμαρτίες» για τις οποίες πρέπει να απολογηθούν και να ζητήσουν συγχώρεση.
Ας μην προθυμοποιούνται λοιπόν να καταλογίζουν στον εαυτό τους και «αμαρτίες» που δεν έχουν!
Μια ματιά στο σημερινό ηλεκτρονικό τύπο και μια δεύτερη στον αυριανό έντυπο, αν ρίξει ο Εκπρόσωπος Τύπου Της Ν.Δ. , θα εκπλαγεί από το μέγεθος της «διασποράς ψευδών ειδήσεων»,  που με τη στάση του πυροδότησε.
Και ασφαλώς θα μετανιώσει που προέτρεξε, που δεν διασταύρωσε, που βιάστηκε…
Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είχε δόλο!

1 σχόλιο: