ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού από την Ψυττάλεια

Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ για το έργο «Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας» υπερψήφισε το βράδυ της Παρασκευής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, παρά τις ενστάσεις στην προσθήκη ως συνόδου έργου φωτοβολταϊκού πάρκου 1 ΜW στο Όρος Αιγάλεω, για το οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε προ μηνών αποφανθεί αρνητικά. Επειδή η Περιφέρεια καταβάλλει εξ' ολοκλήρου τη δαπάνη για τη μελέτη και την κατασκευή του έργου που θα διαχειρισθεί στη συνέχεια η ΕΥΔΑΠ, προτάθηκε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την περίπτωση που η ΕΥΔΑΠ παύσει να είναι κρατική εταιρεία.
Ιδιαίτερη συζήτηση προκλήθηκε για το Αναλυτικό Τιμολόγιο Οικοδομικών Εργασιών (ΑΤΟΕ), καθώς προκύπτουν ιδιαίτερα υψηλές τιμές ανά τετραγωνικό (στις οποίες στη συνέχεια γίνονται εκπτώσεις). Αφορμή υπήρξε η ανέγερση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Βύρωνα «Η Αγία Αικατερίνη», τη διαχείριση της οποίας στη συνέχεια θα αναλάβει η Εκκλησία και για την οποία δόθηκε έγκριση. Στο συγκεκριμένο έργο προκύπτει αρχική τιμή 2.800 ευρώ το τμ. Αντιστοίχως ιδιαιτέρως υψηλή τιμή προκύπτει και για την ανέγερση «Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού» στο Αγκίστρι. Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός ζήτησε τη δημιουργία διαπαραταξιακής μηχανικών από το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ελέγχονται όλα τα έργα. Επιπλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη να υπογράφει τις προγραμματικές συμβάσεις.
Στο πλαίσιο και άλλων έργων που αφορούν το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας, δόθηκε έγκριση στην υποβολή πρότασης για το έργο «Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμός Λειτουργίας Κεντρικού Κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας».
Ομόφωνα εγκρίθηκε η ανέγερση «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με αναπηρία που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση». Οι περιφερειακοί σύμβουλοι επαίνεσαν το επίπεδο δραστηριοποίησης και παροχής υπηρεσιών της Στέγης που δημιουργήθηκε από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση το 1982.
Τέλος εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» που έχουν ως στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων.

πηγή: NewsKosmos.Com/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου