ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καρκινοβατεί η εξεταστική για το έλλειμμα του 2009

Με τη συμμετοχή ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΛΑ.ΟΣ , ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ανεξάρτητων κάνει πρεμιέρα αύριο το μεσημέρι η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής που καλείται να διερευνήσει το έλλειμμα του 2009. Η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει ακόμη τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, με σαφή εντολή να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι και οι τέσσερις ανεξάρτητοι που βγήκαν από την κληρωτίδα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο εξέφρασαν επιθυμία να συμμετάσχουν στην κλήρωση, μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν οι Ε.Κουτμερίδης, Α.Παπαγεωργίου, Δ.Παπουτσής, Π.Ρήγας, Μ.Στρατάκης, Δ.Τσιρώνης , Ε.Τσουρή και ο Χρήστος Πρωτόπαππας που κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί επικεφαλής. Από την πλευρά των Ανεξάρτητων θα συμμετάσχουν οι Η.Θεοδωρίδης, Π.Κουρουμπλής, Ο.Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης, ο κ. Α.Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ και ο Δ.Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δριμύ κατηγορώ κατά των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε πάντως το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι « έχει εμπειρία από την λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών που λειτούργησαν κατά βάση ως επιτροπές συγκάλυψης των σκανδάλων» υπογραμμίζοντας κι ότι αυτή «η εξεταστική επιτροπή για τα ελλείμματα και το χρέος εξαρχής έχει ως αποστολή να συσκοτίσει τις πολιτικές ευθύνες , να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα και να καλλιεργήσει κλίμα αποπροσανατολισμού στον ελληνικό λαό».

Μάλιστα το ΚΚΕ φροντίζει επίσης εμμέσως πλην σαφώς να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε σε άλλη εξεταστική με το ίδιο αντικείμενο από την στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα συμπίπτουν στις πολιτικές τους, αφού «εφάρμοσαν και εφαρμόζουν κατ’ επανάληψη την δημιουργική στατιστική και λογιστική για να διευκολύνουν την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών».


Πηγή : briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου