ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νέα σύμβαση εργασίας ζητά από τη ΔΕΗ ο "Σπάρτακος"

Tην έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός των επόμενων δέκα ημερών, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ το σωματείο εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας, "Σπάρτακος".
Με εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Αρθούρο Ζερβό, η διοίκηση του πρωτοβάθμιου σωματείου "Σπάρτακος", που εκπροσωπεί 3.500 εργαζομένους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ζητά έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με στόχο την αποφυγή των δυσάρεστων "εκπλήξεων" που θα προκύψουν από την εφαρμογή του "Μνημονίου 2" και συγκεκριμένα από την αναθεώρηση της λεγόμενης μετενέργειας.
Η επιχειρησιακή σύμβαση της ΔΕΗ έχει λήξει από το 2009 και σύμφωνα με ρητή αναφορά του "Μνημονίου 2", αν δεν συναφθεί νέα συμφωνία σε διάστημα τριών μηνών, οι αμοιβές θα επανέλθουν στον βασικό μισθό, με διατήρηση σε ισχύ των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
Προβάλλοντας τον συγκεκριμένο κίνδυνο, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μισθολογίου στη ΔΕΗ, η διοίκηση του "Σπάρτακου" απευθύνεται με την εξώδικη πρόσκληση στον Α. Ζερβό και του ζητεί να καλέσει εντός δέκα ημερών τους εμπλεκόμενους για την έναρξη διαπραγματεύσεων.
Με την ίδια επιστολή, το σωματείο διεκδικεί αυτόνομο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως "διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς διεκδίκησης, πέραν της συμφωνίας που μπορεί να επιτευχθεί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην οποία εκφράζεται".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου