ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προχωρούν με την "αξιολόγηση" δομών και εργαζομένων

Πηγή: Newsbeast

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η διοικητική μεταρρύθμιση στο κράτος, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, που αποτελεί προτεραιότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους και στη συνέχεια η αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχουν χαρτογραφηθεί οι οργανικές μονάδες του δημοσίου, η αποδοτικότητά τους, η χρησιμότητά τους στον πολίτη, τυχόν αλληλοκαλύψεις υπηρεσιών, υπηρεσίες που πρέπει να μεταφερθούν στην αυτοδιοίκηση ή ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα και όλα αυτά, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται, σε συνεργασία με τη συνδρομή Γάλλων ειδικών και της task force.

Το πρώτο σημαντικό βήμα γίνεται με την αξιολόγηση δομών, η οποία μάλιστα ξεκινάει από το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ήδη, συγκροτήθηκε η σχετική Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των εποπτευόμενων φορέων του και των αναφερόμενων σε αυτό Ανεξάρτητων Αρχών. Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί σε Υπουργεία, ΝΠΔΔ και Φορείς.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Δημήτρης Ρέππας πρότεινε στον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Διοίκησης, που θεσπίστηκε με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στις 10 Φεβρουαρίου 2012, με αντικείμενο την πολιτική της μεταρρύθμισης στο κράτος και στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.

Στο μεταξύ, με υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, ορίζεται ότι έργο της Επιτροπής, είναι η αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, των εποπτευόμενων φορέων του και των αναφερόμενων σε αυτό ανεξάρτητων αρχών, στο πλαίσιο της διάταξης του άρθρου 35 παρ. 4 του Ν. 4024/2011.

Συντονιστής της επιτροπής ορίστηκε ο Παρασκευάς Νομικός, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ όπως αναφέρει η απόφαση, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής θα μπορούν να παρίστανται υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή άλλα πρόσωπα, τα οποία, λόγω αρμοδιότητας, εμπειρίας ή εξειδίκευσης, δύναται να συνδράμουν στο έργο της.

Το δικό μας σχόλια:  Όταν λέει "άλλα πρόσωπα κλπ" αυτά μπορεί να είναι ας πούμε Γερμανοί ειδικοί; Εκπρόσωποι του ΔΝΤ; Λέμε μιας και η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την δικιά της ανικανότητα γενικώς και έχει ήδη καλέσει Γερμανούς εφοριακούς ως έμπειρους και εξιδεικευμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου